Central 2020-2021: Bullsi idu po playoff, raspad sistema u Motownu

Central divizija prošle je sezone dala dvije playoff ekipa, dok su ostale tri bile miljama daleko od doigravanja. Bucksi i Hawksi su prošlu regularnu sezonu odradili odlično, no obje ekipe su kiksale u playoffu. Pacersi su izletjeli odmah u prvom krugu, dok su Bucksi preživjeli do drugog. Ostatak društva iz ove divizije i ove sezone nema previše šanse za doigravanje. Bullsi, Pistonsi i Cavsi su čini se još jednu sezonu osuđeni na borbu za što bolji pick na draftu. Nisu se proslavili u offsezoni, osim Bullsa koji su napokon odlučili reći Boylenu doviđenja.

Malo više o svakoj diviziji možete čuti kod naših kolega s Busan Basket Podcasta. Marko i Luka su proletjeli kroz svih šest divizija, a nama je proletjelo vrijeme slušajući.

Milwaukee Bucks

IN – Jrue Holiday (Pelicans); Jaylen Adams (Blazers); DJ Augustin (Magic); Torey Craig (Nuggets), Bryn Forbes (Spurs); Justin Patton (Clippers); Bobby Portis (Knicks)

OUT – Eric Bledsloe (Pelicans); George Hill (Pelicans); Ersan Ilaysova; Wes Matthews (Lakers); Sterling Brown (Rockets); Kyle Korver; Robin Lopez (Wizards); Frank Mason; Marvin Williams

Draft – Jordan Nwora (45. pick); Sam Merril (60. pick)

Iza Bucksa stoji još jedan razočaravajuć nastup u doigravanju. Sada već dvostruki MVP Giannis i njegovi Bucksi nisu imali odgovor na MIami Heat, pa su svoj nastup u doigravanju završili već u drugoj rundi. Uprava je odlučila ići na sve ili ništa i osigurati Giannisu dodatnu pomoć. Prvi na listi je bio naš Bogdan Bogdanović. Stvar je bila praktički gotova, objavilo se kako je Bogi potpisao za Buckse. Ipak, nakon nekoliko dana objavljeno je kako je prelazak propao i Bogdan se odlučio na Hawkse. Ispostavilo se kako je uprava Bucksa prerano kontaktirala Bogdana i dogovorila uvjete.Sada umjesto Bogdana u ekipi, dobili su kaznu od Lige – oduzet im je draft pick 2022. godine.

Ipak nije da se nisu pojačali. Umjesto osporavanog Bledsloea stigao je odlični Jrue Holiday. Odličan bek koji itekako može pomoći na oba kraja parketa. Osim Holidaya, pojačali su klupu s iskusnim Augustinom, te odličnim obrambenim igračem Torey Craigom, koji je morao napustiti Nuggetse unatoč vrlo dobrim igrama.

Indiana Pacers

IN – Jalen Lecque (Suns); Kelan Martin (Wolves)

OUT – Alize Johnson (Toronto); TJ Leaf (Oklahoma City); Amida Brimah; Naz Mitrou-Long

Draft – Cassius Stanley

Pacersi nisu puno mudrovali oko rostera, iako su pokušavali. Jedino što su odradili je smjena trenera. McMillan je napustio klupu, a stigao je rookie trener Nate Bjorkgren. Zanimljiv izbor Pacersa koji bi se mogao višestruko isplatiti ako se Nate pokaže kao kvalitetan trener. Najbolja vijest i najveće pojačanje će biti zdravi Victor Oladipo. Mučio je muku s povredama prošlih sezona i sada je napokon zdrav. Čak je bilo i spomena oko njegovog odlaska, no Victor je to brzo demantirao. Pokušali su razmijeniti i Miles Turnera, bilo je priče s Keltima no ni to im nije pošlo za rukom. Ostali su sa identičnim rosterom kao i prošle sezone, a vidjeti ćemo kako će to novi trener sve uklopiti.

 

 

 

Cleveland Cavaliers

IN – Javale McGee (Lakers), Damyean Dotson (Knicks); Thon Maker (Pistons); Lamar Stevens

OUT- Alfonzo McKinnie (L.A. Lakers), Jordan Bell (L.A. Lakers, then waived), Tristan Thompson (Boston), Ante Zizic, Levi Randolph, Matt Mooney

Draft – Isaac Okoro (5. pick)

Odlaskom Lebrona Jamesa započela je nova era u Clevelandu, post kraljevska era. Bilo je odmah jasno kako ih čeka naporni rebuilding, godine tavorenja na dnu Lige i polagana gradnja kroz NBA draft. U prošlu sezonu u Clevelandu nisu imale nekakve prevelike ambicije, no opet možemo reći da su uspjeli razočarati. Razmirice unutar ekipe, očajna igra na parketu i trener kojemu tu nije mjesto obilježili su sezonu Cavsa.U manje-više istom sastavu ulaze u novu sezonu. Pojačanja u vidu McGeea, Makera i Dotsona će sigurno pomoći, no ne možemo od tih igrača očekivati da će podići Cavse na novu razinu.

Dobra stvar je što Sexton i Garland sada imaju godinu više iskustva i trebali bi od njih očekivati da će se manje “gubiti” po terenu. Love je i dalje prisilno u Cavsima, a vjerovatno će takve predstave biti i na terenu. Rookie Okoro pokazao se vrlo dobrim u predsezoni, čak je i direktno donio jednu pobjedu Cavsima. Zabrinjavajuće se stanje Kevina Portera Jr. koji je pokazao sjajne igre i potencijal prošle sezone. Nažalost, Kevin je upao u ozbiljne probleme s depresijom i čini se da mu je nasreću u posljednje vrijeme sve bolje i bolje. Pitanje je hoće li biti spreman za početak sezone, a nadamo se da će se u potpunosti oporaviti.

 

Detroit Pistons

IN – Rodney McGruder (Clippers); Delon Wright (Mavs); Wayne Ellington (New York), Jerami Grant (Denver), Josh Jackson (Memphis), Jahlil Okafor (New Orleans), Mason Plumlee (Denver)

OUT- Bruce Brown (Brooklyn), Luke Kennard (L.A. Clippers), Khyri Thomas (Atlanta, then waived), Tony Snell (Atlanta), Jordan Bone (Orlando), Langston Galloway (Phoenix), John Henson (free agent), Louis King (free agent), Brandon Knight (free agent), Thon Maker (Cleveland), Jordan McRae (free agent), Derrick Walton Jr. (Philadelphia, then waived), Christian Wood (Houston), Justin Patton (L.A. Clippers, then waived), Louis King (waived), Glenn Robinson III (Warriors), Wayne Ellington (Knicks), Ish Smith (Wizards)

Draft – Killian Hayes (7. pick); Isaiah Stewart (16. pick); Saddiq Bey (19. pick); Saben Lee (38. pick); Deividas Sirvydis (37. pick)

Ono što je ostalo Pistonsima od prošle sezone svelo se na četiri imena: Rose, Griffin, Doumbouya i Svi Myhailiuk. To je to. Pretumbali su čitav roster, a nakon sve možemo reći da su Pistonsi još – slabiji. Nekoliko nelogičnih poteza je povučeno. Prvi i osnovno pustili su Wooda da odšeta u Rocketse. Možda bi se shvatilo da je Wood tražio ogromne novce, no potpisao je za 41 milion s Rocketsima dok su recimo Pistonsi potpisali Milesa Plumleea za 51 milion $. Totalno nelogično riješiti se mladog centra koji se tek prošle sezone pokazao za Plumleea koji je solidan igrač, no ništa više od toga. Uz Plumleea doveli su i Jerami Granta iz Nuggetsa što im je možda bio i najbolji potpis u off sezoni. To dovoljno govori o poslovanju Pistonsa.

Draft je prošao vrlo dobro, Hayes bi se mogao pretvoriti u odličnog beka, dok i ostali igrači koji su draftani imaju potencijala. Posebno Bey koji je već odigrao dobre minute u predsezoni. Ako im osovina Griffin – Rose bude zdrava, Doumbuya napreduje očekivanim tokom – Pistonsi čak i imaju šanse da totalno ne razočaraju. U slučaju povrede ili neispunjena potencijala- još jedna gorka sezona za momke iz Motowna.

Chicago Bulls

IN – Devon Dotson; Garrett Temple (Nets)

OUT- Kris Dunn (Atlanta), Shaquille Harrison (Utah), Max Strus (Miami), Simisola Shittu (waived)

Draft – Patrick Williams (4. pick); Marko Simonović (44. pick – Nije onaj iz Zvezde)

Chicago Bullsi imenovali su bivšeg trenera Oklahome Thundera, Billy Donovana za novog trenera. Bullsi su prije malo više od mjesec dana otkazali suradnju Boylenu, dok je Donovan nakon ispadanja iz doigravanja sporazumno raskinuo s Thunderima. Nakon uspješne NCAA karijere, ovo će mu biti druga NBA klupa na kojoj sjedi. Thunderi su pod vođstvom Donovana bila pet puta u plej ofu uzastopno. Ovo je bila glavna vijest u Vjetrovitom gradu. Boylen je otišao i vjerujemo da cijela svlačionica slavi. Trener starog kova poput Boylena nije legao momcima iz Bullsa, posebno Lavineu s kojim se redovno raspravljao.

Od svih ranije navedenih ekipa u ovoj diviziji (čitaj Cavsi i Pistonsi) Bullsi imaju najviše šanse za stići do doigravanja. Nikako nemaju lošu ekipu. Satoransky se etablirao kao stabilan NBA play, od Lavinea očekujemo da napravi još jedan iskorak i postane konstantno opasan scorer, dok se određen napredak očekuje i od Wendell Carter JR prošlogodišnjeg visokog picka Bullsa. Ove godine je stigao Pat Williams, zanimljivi krilni igrač koji bi već u prvoj sezoni mogao imati veliku minutažu i ulogu u ekipi

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*