Počelo je! Kako je PG ‘ukrao’ show Lakersima

Getty Images / Guliver Images

Vratila se NBA, a derbi prve večeri igrao se u LA gde su Clippersi bili bolji od šampiona Lakersa. Bilo je 116 – 109. Pokvarili su time izabranici Tyrona Luea šampionsko slavlje žuto-ljubičastih koji su povodom 17. naslova prvaka dobili šampionsko prstenje, a na vitrine Staples centra postavili novi šampionski baner.

Clippersi su dominirali u prvoj četvrtini koju su dobili s 20 razlike, ali istom merom su im uzvratili Lakersi u drugoj četvrtini koju su uzeli s 18 razlike. Clippersi su ponovo otišli preko 10 na kraju treće četvrtine i Lakersi se nikada do kraja utakmice nisu uspeli ozbiljno približiti, najbliže su došli do sedam razlike.

Paul George odigrao je fantastičnu utakmicu i tako pokazao svoju klasu, makar na ovom samom početku prvenstva. Dao je 33 poena, imao je šest skokova i tri asistecije. Iz igre je pogodio 13 od 18:

Kawhi Leonard je dodao 26 poena, a Serge Ibaka koji je debitovao u petorci imao je 15 poena i 6 skokova. Ivica Zubac koji je počeo sa klupe dodao je 11 poena i 6 skokova.

Kod Lakersa je najefikasniji bio Lebron sa 22 poena, po 5 skokova i asistencija. 18 poena dao je Davis, uz 7 skokova, a sa klupe je je Harrell dodao 17 poena i 10 skokova. Sjajan je debio imao i Dennis Shroeder koji je bio blizu triple double učinka – 14 poena, 12 skokova i 8 asistencija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*