Šokantna NBA veče!

Gledajući prvu utakmicu sinoćnjeg NBA programa mogli smo naslutiti da ovo neće biti obična večer. Dallas Mavericksi su u napadačkoj rapsodiji totalno razmontirali Clipperse. Na poluvremenu su imali okruglih 50 razlike što je najveća razlika u poluvremenu ikada u NBA ligi. Do kraja utakmice uspjeli su nagrecati 51 poen razlike za ogromnu 124-73 pobjedu. Za 26 minuta na parketu Dončić je sakupio 24 poena uz 9 skokova i 8 asista, a odličnu večer je imao i Richardson sa 21 poenom i 4/8 za tri poena.

U sličnom, no ne tako dramatičnom, tonu nastavili su Hornetsi koji su nanijeli prvi poraz Netsima ove sezone. Junak u 106-104 pobjedi bio je Gordon Hayward, za kojega nam je drago vidjeti da polako počinje ličiti na “starog sebe”. Uigrao se sa novim suigračima, prva je napadačka opcija ekipa  i u toj ulozi Hayward se najbolje osjeća. Ubacio je 28 poena uz odličnih 12/20 iz igre, a sjajno je razigravao suigrače i namještao im otvorene prilike te je do kraja sakupio i sedam asista. Nakon dvije početne pobjede sa 20+ razlike Netsi su napokon igrali napetu završnicu. Pokazali su karakter i uspjeli se vratiti nakon -16 u posljednjoj četvrtini, no na kraju je ponestalo snage i koncentracije. Graham trojkom i na kraju Terry sa dva bacanja prelomili su utakmicu i Hornetsi dolaze do prve pobjede u sezoni.

Da to nije sve pobrinuli su se Knicksi i Cavsi. Momci iz New Yorka razmontirali su Buckse 130-110. Domninirali su Julius Randle sa 29 poena i 14 skokova i Elfrid Payton sa 27 poena i sedam asista. Utakmica je bila riješena do poluvremena, a u jednom trenutku Knicksi su bili i na 28 poena prednosti.

Dinamični duo Cavsa Sexton-Garland zaslužni su za veliku 118-94 pobjedu na Sixersima. Sexton je ubacio 22, Garland 14 uz sedam asista, a pod obručim je dominirao Drummond sa 24 poena i 14 skokova. Sixersi koji su igrali bez Embiida nisu imali rješenje za Drummonda koji je dominirao na obje strane parketa.

Za sam kraj večeri Warriorsi su napokon došli do prve pobjede. U napetoj završnici trojkom sa sirenom došli su do 129-128 pobjede. Sigurno ne zaslugama Wigginsa i Oubrea. Dvojac Warriorsa opasno konkurira za najgori dvojac Lige. Katastrofalno su ušli u sezonu, Oubre doslovno nije pogodio niti jedan šut izvan reketa. Stvari u ovoj utakmici su morali rješavati na druge način. Curry je dominirao, ubacio je 36 poena, no konačni junak je bio njegov svekar Damion Lee. Warriorsi su nakon timeouta odigrali akciju za Leea koji je pogodio trojku za pobjedu. Očekivalo se da će to biti Curry, ali Kerr je iznenadio sve i dobio utakmicu. Bullsi su pružili odličan otpor, čak trojica iz petorke su ubacili preko 20 poena. Prednjačio je Lavine sa 33, Markkanen je ubacio 23, Wendell Jr poen manje, a White je stao na 20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*