Top 5 27.12-29.12.2020.: Jokićeva igranka

 

1 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


34 min,19 pt,12 sk,18 asist,3 ukr, 8/11 FG

Nevjerovatnom predstavom protiv Rocketsa, Nikola Jokić stigao je već do svog drugog triple doublea sezone, ukupno 42. u karijeri. Da bi stvar bila bolja, Joka je u ovoj utakmici ubilježio čak 18 asista, uvjerljivo najviše za centra u istoriji Lige, svoj lični rekord. Poigravao se s Woodom i centrima Rocketsa. Na njegovim krilima Nuggetsi su relativno lagano došli do prve pobjede u sezoni. Harden je dao sve od sebe da ostavi oslabljenje Rocketse u igri, ubacio je 21 poen u toj dionici. Ipak, nakon odmora Nuggetsi prelamaju meč, dobijaju četvrtinu sa 13 razlike i do kraja uspješno održavaju prednost.

2 Luka DONČIĆ (Mavs)


26 min,24 pt,9 sk,8 asist,1 ukr, 8/18 FG 0/5 3PT

Pomalo nestvarno je izgledao rezultat na poluvremenu između reprize prošlosezonskog playoff duela. Mavericksi su u napadačkoj i defenzivnoj rapsodiji stigli do najveće razlike u povijesti Lige na poluvremenu – imali su nevjerovatnih 77-17. Naravno utakmica je bila gotova, a zanimljivo je da su nekim čudom Mavsi ostali bez ijednog poena u drugom poluvremenu, svejedno bi dobili utakmicu! Luka je odmarao većinu meča, odigrao je samo 26 minuta, većinu u prvom dijelu. Ipak i u ograničenoj minutaži isporučio je odlične brojke. Osim šuterski, Luka na početku sezone još uvijek traži ruku izvana, pa je i u ovoj utakmici loše šutirao – 0/5 za tri poena, ukupno 8/18. Ako Mavsi nastave ovako igrati, Luka definitivno ima vremena da namjesti nišanske sprave.

 

3 Bogdan BOGDANOVIĆ (Hawks)


30 min,17 pt,5 sk,5 asist,1 bl, 6/10 FG, 5/7 3PT

Premještaj u ulogu šestog igrača i odmah sjajna Bogdanova utakmica. Definitivno najbolja od dolaska u Hawkse. Iako je počeo s klupe, odigrao je najviše minuta nakon Younga i Huntera. Za razliku od prošle utakmice ovu je šuterski bio na nivou. Pogodio je čak pet trojki iz samo sedam pokušaja, najviše u ekipi Hawksa, a odličnom poenterskom učinku od 17 poena dodao je i po pet skokova i asista. Hawksi su ostali neporaženi, ovaj puta je zadatak bio nešto lakši – Pistonsi. Nakon Younga, Bogdan je bio najbolji pojedinac u Hawksima i bez njega teško da bi ostali neporaženi.

4 Nikola VUČEVIĆ (Magic)


28 min,15 pt,8 sk,4 asist,2 ukr, 5/11 FG

Uz Hawkse jedna od neporaženih ekipa je i Orlando Magic, našeg Nikole Vučevića. Posljednja pobjeda je bila protiv Wizardsa, no sve do posljednje četvrtine činilo se kako bi Magic mogao doživjeti prvi poraz. Wizardsi ih nisu dobili u prethodnih pet okršaja, a imali su i veliku prednost na ulasku u posljednju dionicu. Ipak, na krilima probuđenog Fultza i našeg Vučevića Magic posljednju dionicu dobija sa 43-19 i dolazi do preokreta. Ključne poene je ubacio naš Vučević. Manje od pola minuta do kraja ubacuje koš iz posta i donosi prednost Magicu nakon dugo vremena. Do kraja je postojala samo jedna ekipa, Wizardsi su propustili svoje šanse, Magic je ubacio još sedam poena do kraja i stigao do pobjede.

 

5 Jusuf NURKIĆ (Blazers)


26 min,10 pt,12 sk,3 asist,1 ukr, 5/7FG

Blazersi su nanijeli poraz šampionima i barem se malo “osvetili” za izbacivanje u prvoj rundi prošle sezone. Raspucani Lillard i Trent Jr su riješili meč u kojem je naš Nurkić odigrao vrlo dobro. On i čitava ekipa Blazersa odradili su lavovski posao u obrani, Davis je ubacio samo 13 poena uz 6/14 iz igre, dok je na terenu proveo 38 minuta. Istina, tek se vratio nakon sitnije povrede lista, no to ne umanjuje sjajan posao Nurka i ekipa. Meč je završio sa double double učinkom, ubacio je 10 poena uz 12 skokova, a Blazersi su ovom 115-107 pobjedom stigli do 2-1 scorea.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*