Čudo sa Floride!

NBA Buzz

Čak ni oni najhrabriji nisu verovali da će nakon punih nedelju dana od početka NBA lige na njeno čelo zasesti dve ekipe sa Floride koje su poslednjih sezona ili tavorile na dnu Istoka ili su se zadovoljavale ulaskom u play off i ispadanjem u prvom krugu.

Da, oči nas ne varaju ali dve jedine neporažene ekipe su Orlando Magic i Atlanta Hawksi. Evo i kako izgleda trenutno tabela Istočne konferencije i scorovi ekipa:

I dok su Hawksi sa raigranim Youngom, perspektivnim Collinsom, Capellom, pa pridošlicama Bogdanovićem i Gallinarijem obećavali ovakav start, niko nije očekivao od Orlanda da krene u početak sezone sa nulom, ali onom pozitivnom – u rubrici za poraze.

I što je najzanimljivije ovo je za ovu frašnizu rekord, jer nikada nijedna postava do sada u istoriji kluba nije započela sezonu ovako uspešno. A za istorijski uspeh padali su redom:

  • Miami Heat 113-107
  • Washington Wizardsi 130-120
  • Washington Wizardsi u reprizi 120 – 113
  • Oklahoma City Thunder 118 – 107

Bez velikih igračkih promena

Magic se plasirao u play off protekle sezone kao 8-plasirani tim na Istoku. Otprilike su ostvarili očekivanja, posebno uzeći u obzir koliko su se mučili s povredama kroz sezonu. Glavne vedete na krilnim pozicijama Isaac i Aminu i Ennis su propustili dobar dio utakmica. Nažalost i u ovu sezonu ušli su sa povredama. Isaac će propustiti dobar dio i ove sezone, a Mo Bamba još uvijek osjeća posljedice Covida-19 i nije spreman za početak sezone. Glavne vijesti u Orladnu su novi ugovori Fultzu i Isaacu. Pokazali su da vjeruju u njih, no pitanje je koliko će im to isplatiti. Ako obojica ispune svoj potencijal – definitivno se isplati. Ipak postoji puno upitnika. Od Fultza još uvijek čekamo da odigra sezonu bez povreda i velikih oscilacija u formi, dok od Isaaca za početak očekujemo da ostane zdrav kada se napokon vrati na parket.


RECAP SEZONA


Ekipa nije puno pretrpela promena u svom igračkom kadru, i ta uigranost uz zdravlje glavnih igrača mogla bi da bude jedan od glavnih aduta.

Ove sezone Vučević će i dalje biti glavni i odgovorni u ovoj ekipi. Možda dočekamo eksploziju Arona Gordona, a pažnju treba obraiti na Colea Anthonya. 15. pick na ovogodišnjem draftu imao je sjajnu predsezonu. Donio je pobjedu u utakmici protiv Hornetsa i direktno je nadigrao Lamela Balla.

Potcenjeni All Star…

Nikola Vučević pokazao je da je samo nastavio sa igrama na koje nas je navikao, i da je i dalje All Star kalibar. U četiri odigrane utakmice beleži 20 poena i 11.5 skokova, uz 3.8 asistencija i 45 % šuta iz igre. Svoj najbolji meč odigrao je protiv OKC-a kada je isporučio 28 poena, 10 skokova i 5 asistencija:

…i zaboravljeni 1. pick

No, još više raduje povratak Markellea Fultza. Momak kojeg je Boston pre 4 godine birao kao prvog picka na draftu pa ga prosledio u Philu gde je tavorio dve sezone, do dolaska u Orlando, ima svoj najbolji start u karijeri:

U svoje četiri utakmice kao startni play Magica Fultz beleži 18.3 poena, 5.8 asistencija i 3.8 skokova, uz mnogo bolji šut sa linije slobodnih bacanja (preko 93 %) i nešto slabiji iz igre (43 %) nego u dosadašnjem toku karijere. Ukoliko bude zdrav i nastavi u ovakvom ritmu, Fultz mi mogao konkurisati i za igrača koji je najviše napredovao.

Podrška

Uz ovaj dvojac na igru Orlanda značajno utiču i Terence Ross koji je najbolji strelac ekipe (21 poen), Evan Furnier (17.8) te Aaron Gordon (12.8) poena koji se odlično poznaju jer igraju za ekipu već nekoliko godina zajedno. Za Stevea Clifforda kojem je ovo treća sezona na klupi Magica izazov bi mogla biti povrede jer roser Magica nije dubok i povreda bilo kojeg od ključnih igrača ili startera znatno bi mogla poremetiti hemiju u ovom timu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*