Kako su svirepe ubice završile na slici NBA zvezde

Twitter / Reddit / screenshot

Prošle je godine jedna zanimljiva rasprava, ili bolje reći – otkriće, dovelo do velike diskusije na Redditu. Naime, jedan košarkaški fan je podelio na forumu sličicu bivšeg beka Knicksa Marka Jacksona, iz sezone 1990-91. I fotka je odmah postala viralna.

Razlog je što se u pozadini, u prvom redu koji je rezervisan za publiku. nalaze dva zločinca u kojima je Amerika naširoko brujala tokom 1990-ih. Naime, na slici se nalaze braća Menendez, Lyle i Erik, koji su osuđeni na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva svojih roditelja.

Da bi sve bilo još bizarnije, oni su roditelje ubili u njihovom domu godinu dana pre nego što je nastala ova slika, 1989, a tek nekoliko godina kasnije – 1994, oni su osumnjičeni za ovaj zločin:

Cena sličice na e-bayu skočila je astronomski nakon ovoga. Dovoljno govori o američkoj pomami za stvarima koje su devijantne i bizarne.

Zločin braće Menendez

Braća iz Kalifornije, Erik i Lyle, 1994. godine osuđeni su na doživotnu robiju bez prava na uslovnu kaznu zbog ubistva roditelja. Oni su svoje roditelje ubili u porodičnom domu, a potom pokušali da nameste da izgleda kao da su brutlna ubistva povezna sa organizovanim kriminalom. Mesecima potom trošili su bahato novac svojih roditelja, zbog čega su inspektori posumnjali da je možda pohlepa motiv ubistva, a braća su postala prvi osumnjičeni. Na sudu su se branili navodnim fizičkim nasiljem i višegodišnjim seksualnim zlostavljanjem koje su trpeli od roditelja.

Oni su roditelje ubili vatrenim oružjem, 1989. godine, kada su imali svega 18 odnosno 21 godinu. Zločin se desio u vili na Beverly Hillsu. Nakon presude, 1994. godine, više se nisu videli.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*