The Land postao – SexLand

Twitter/Cleveland Cavs

Odlaskom Lebrona Jamesa započela je nova era u Clevelandu, post kraljevska era. Bilo je odmah jasno kako ih čeka naporni rebuilding, godine tavorenja na dnu Lige i polagana gradnja kroz NBA draft.

Sreća ih na draftu nije pomazila prošle sezone. Bili su daleko od Ziona i prvog picka, a završili su tek na 5. mjestu. Ispustili su tako trojicu najperspektivnijih, Ziona, Moranta i Barreta. Na 5. mjestu domogli su se Dariusa Garlanda, beka koji je prije drafta bio jako zanimljiv Lakersima. Cavsi su ga uzeli, no ovaj pick je povukao dosta pitanja. Ne toliko zbog Garlandove igre i talenta, već kompatibilnosti s prošlogodišnjim izborom Colinom Sextonom. Garland i Sexton su jako sličan tip igrača, obojica undersized bekovi s tendencijom da prvo traže priliku za svoj šut, pa tek onda za dodavanje suigraču.

U ovako kaotičnom sistemu kao što je bio Clevelandov, to je još više došlo do izražaja. Po samom prosjeku poena ne može se reći da su Garland, a pogotovo Sextom, imali lošu sezonu. Prvi je bilježio 12,3 poena uz 2,9 asista, dok je Sexton bio prvi strijelac ekipe sa 20,8 poena uz točno 3 asista u prosjeku. Kada se sagleda malo šira slika, konačni sud se mijenja. Pogotovo u Garlandovom slučaju. Šutirao je nešto malo preko 40% iz igre, previše je pokušavao solirati, što je na trenutke izgledalo komično. Previše zbunjenosti u igri za igrača koji bi trebao organizirati igru.

Ipak drugi dio sezone donio je nešto bolje igre obojice, pogotovo Sextona. Podsjetio je na koledž dane kada je bio jedan od boljih igrača u zemlji. Od sredine prvoj mjeseca Sexton se razigrao. U razdoblju do kraja sezone bilježio je 24.2 poena u prosjeku uz odličnih 50% šuta iz igre. Stvari su polako sjedale na mjesto, zbunjenosti je bilo sve manje, a efikasnosti i pravih odluka sve više.

Sexland

Fantastičnim igrama na početku sezone bekovski par Clevelanda sve je iznenadio. Kao i igre Cavsa. Upisali su pobjede u prve tri utakmice sezone, dok su prvi poraz doživjeli od Knicksa u posljednjem meču. Sexton je nastavio tamo gdje je stao prošle sezone, prvo je Hornetsima ubacio 28, da bi nakon toga nastradali Pistonsi kojima je isporučio 32 poena.

Garland se također oslobodio. Nakon prošlosezonskih 12 u prosjeku, ove sezone je to podigao na 18 poena, uz drastično poboljšanje šuta. Kao i Sexton dominirao je u prve dvije utakmice, oba puta je išao preko 20 poena i 50% šuta iz igre.

Nakon druge utakmice red je bio da i ovaj bekovski par dobije svoj nadimak. Najorignalniji je bio njihov suigrač – Larry Nance Jr sa efektnim Sex-Land.

U ovom bekovskom paru Cavsi imaju budućnost. Obojica imaju potencijala i kada su u formi ne može im se osporiti da su talentirani strijelci. No, ono što fali je iskustvo, te igranje u nekom sistemu. Beilein nije uspio pronaći igru za njih dvojicu, pa je njihovo mučenje nešto što smo mogli i očekivati. Obojica imaju velikog prostora za napredak, što bi u skorim godinama trebali ispuniti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*