Stari dobri Boogie

Screenshot/Youtube

Demarcus Cousins vratio se u staru formu! Podsjetio je na stare dane, sinoć u dresu Rocketsa kada je za tri minute igre “popio” dvije tehničke i sam sebe izbacio iz utakmice. U meč je ušao sjajno, u to malo koliko je stigao odigrati ubilježio je četiri poena, tri skoka i dvije blokade. Definitivno najbolji ulazak u utakmicu ove sezone.

Pomalo prestroga odluka suca, Boogie je drugu tehničku dobio više zbog svoje reputacije. Dosada je u svojoj karijeri dobio čak 136 komada, a ako ovako nastavi lako bi mogao postati neslavni rekorder NBA lige. Ipak, ovo je bio najduži period u Boogievoj karijeri bez tehničke. Posljednju je dobio u trećem mjesecu 2019 godine, što je ukupno čitavih 17 utakmica bez tehničke greške.

Boogie je definitivno jedan od najnesretnijih igrača Lige. Nikako da izađe na kraj sa silnim povredama, a u posljednjih nekoliko godina doživio je tri najteže povrede u sportu – ahilovu tetivu u Pelicansima, kvadriceps u Warriorsima, i na kraju ligamente koljena a da nije praktično ni osjetio šta znači nositi dres Lakersa. Rocketsi su mu dali još jednu šansu, a nadamo se da će Boogie napokon ostati zdrav i da ćemo vidjeti barem djelić od nekada ponajboljeg centra Lige.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*