Top 5 2.-5.1.2021.: Jokić u MVP izdanju

1 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


37 min,35 pt,15 sk,6 asist,1 bl,3 ukr, 12/20 FG
32 min,19 pt,12 sk,12 asist, 8/12 FG

Denver Nuggetsi su nakon klimavog početka polako počeli igrati bolju košarku i dobijati utakmice. Druga pobjeda je stigla protiv Wolvesa u utakmici koju su relativno lagano riješili u svoju korist. Nije baš i nekakva nova vijest da je Jokić najbolji igrač Nuggetsa dosada. Ipak, ono što Jokić trenutno radi graniči sa nestvarnim. Nikola Jokić je trenutno prvi asistent Lige, a ove sezone niti jednom nije imao ispod 10 asistencija. Protiv Wolvesa ubilježio ih je 12, a tome je dodao i 19 poena i 12 skokova, odnosno već četvrti triple double u šest utakmica.

Drugu pobjedu zaredom protiv Wolvesa donio je još jednom MVP predstavom. Protiv Wolvesa bio je agresivniji u napadu, više je šutirao i to je rezultiralo sa 35 poena. Double double je upotpunio sa čak 15 skokova. Jokić trenutno igra u MVP formi.

2 Luka DONČIĆ (Mavs)


38 min,33 pt,16 sk,11 asist, 12/25 FG

Loš ulaza u sezonu Luka je ublažio triple double učinkom protiv Rocketsa. Nije igrao u meču protiv Bullsa, a očito mu je prijao odmor. Mavsi su se tek u posljednjoj četvrtini uspjeli “riješiti” Rocketsa. Serijom 14-3 koju su predvodili Luka i Hardaway Jr riješila je meč. Luka je ubacio 33 poena, no i dalje se mučio sa šutom izvana. Od deset upućenih pogodio je samo tri trojke, što su i dalje ispodprosječne brojke. Ipak, pitanje je vremena kada će namjestiti ruku, a onda će ovakve predstave biti uobičajene.

 

3 Nikola VUČEVIĆ (Magic)


35 min,30 pt,13 sk,2 asist, 13/21 FG

Najbolji meč sezone Vučević je odigrao protiv Thundera. Ubacio je okruglih 30 poena uz čak četiri pogođene trojke. Ipak, na krilima Bazleya i Georgea Hilla Thunderi su došli do pobjede. Kobna je bila posljednja četvrtina u kojoj igrači Magica nisu mogli ništa pogoditi. Šutirali su 28% iz igre, a nisu pogodili niti jednu trojku. Vuč ih je držao u utakmici, no uz takve postotke iz igre teško je očekivati ikakav bolji rezultat.

4 Bojan BOGDANOVIĆ (Jazz)


27 min,28 pt,3 sk,1 asist,1 ukr, 10/13 FG

Problemi sa šuterskom rukom još uvijek su pristuni kod Babe. Loše je ušao u sezonu, a po prvi puta je zaigrao i sa elastičnim zavojem na ruci protiv Spursa. Čini se da je djelovalo. Babo se raspucao, pogodio je gotovo sve što je bacio ka košu. Imao je 10/13 iz igre, a meč je završio sa 28 poena za samo 27 minuta igre. Jazzeri su lagano došli do pobjede. Babo je bio najbolji strijelac ekipe, a pogodio je šest trojki uz samo jedan promašaj. Izjavio je kako ga šuterska ruka još uvijek muči, ali čini se da ide na bolje.

 

5 Jusuf NURKIĆ (Blazers)


28 min,12 pt,11 sk,6 asist,1 bl, 6/15 FG

Nurk je kao i obično radio sve po malo. Popunio je gotovo sve statističke kategorije, ali Blazerse je pokopao Lavine u posljednjim sekundama. Nurk je odigrao solidan meč, dominirao je u reketu i ubilježio dominantan double double učinak sa 11 poena i 12 skokova. Sakupio je i 6 dodavanja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*