Thibsova mašinerija se pokrenula

USAToday

Knicksi su dugo bili su u potrazi za novim trenerom, a odluka je nedavno napokon pala. Novi trener Knicksa je Tim Thibodeau. Dogovoren je novi petogodišnji ugovor za koji nekako sumnjamo da će biti ispoštovan do kraja. Opet koliko je pametna odluka dati ovakav ugovor Thibsu koji se nikako nije iskazao na svom posljednjem angažmanu u Wolvesima. No, to su Knicksi. Tamo je sve moguće…

Nema spora da je Thibs dobar stručnjak, no vidljivo je kako ne trpi autoritet, te je old school tip trenera koji voli “trenirati strogoću”. U Wolvesima mu se to obilo o glavu, a u Bullsima je prolazilo dok su rezultati bili dobri. U New Yorku koji sada ima puno mladih igrača. Zasada stvari funkcioniraju jako dobro.

Ovakav start u sezonu Knicksi nisu imali jako dugo, trenutno su na 5-3 omjeru i dijele peto mjesto Istoka s Bucksima. Trenutno, Knicksi imaju ponajbolju obranu Lige, konkretno četvrtu najbolju obranu Lige! Thibsov potpis se već vidi, a iako je tek početak sezone ovo već sada izgleda puno bolje nego prije. Roster ne obiluje vrhunskim defenzivcima, no želja i volja je tu, a uz Thibsove postavke  čak i Knicksi mogu postati obrambena ekipa. Napad je doduše nešto slabiji, no u većini slučajeva taj dio posla rješava jedan čovjek – Julius Randle!

Već nekoliko sezona Randle prolazi ispod radara. Počeo je dobro u dresu Lakersa, presjedio gotovo čitavu rookie sezonu zbog povrede, da bi praktički bio otjeran u Pelicanse. Pokazao je vrlo dobre igre s Davisom u petorci, a prošle sezone u Knicksima je bio njihov najbolji igrač. Ipak, ove sezone je podigao ljestvicu. Randle je trenutno na 23.1 poena, 12 skokova i 7.4 asista u prosjeku! Izgleda nezaustavljivo, ima ga svuda po parketa. Uz sve ovo, Knicksi još uvijek čekaju Obi Toppina koji je odigrao samo jednu utakmicu, Barret hvata formu, a odlični Burks i Riversi su imali sitnih problema s povredama pa nisu igrali sve utakmice.

Rano je za prognoze, no budućnost Knicksa nakon dugo vremena izgleda dobro. Ne treba se zalijetati s prognozama, obrana će sigurno padati kroz sezonu (posebno ako Randle i Barret nastave igrati preko 38 minuta u prosjeku), no momci iz New Yorka napokon su se probudili. Možda čak i ove sezone, Knicksi bi mogli konkurirati za playoff…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*