“Ne možemo čuvati ni parkirani auto”

bradley beal
Defpensports

Na početku prošle sezone Wizardsi su dobili grozne vijesti. Još jednu sezonu su morali pregurati bez ponajboljeg i najplaćenijeg igrača, Johna Walla. Wall je propustio više od polovice prošle sezone zbog puknuća ahilove tetive. Činilo se kako postoji šansa da bude spreman, no oporavak nije tekao po planu. Wall se nije vraćao na parket. Pojavile su se glasine o tradeu, a onda smo dobili blockbuster zamjenu. Poslali su Walla u uzdrmane Rocketse, a nova akvizicija postao je Russell Westbrook. Wizardsi su ovim potezom potpuno razdrmali ekipu.

Sudeći po prvim utakmicama u novoj sezoni, nisu pogodili. Wizardsi dijele posljednje mjesto Istoka sa samo dvije pobjede u sedam utakmica. Iako ne možemo te poraze pripisati Russu, a bogami ni Bealu. Najbolji dvojac ekipe odrađuje svoj posao, Russ je u prvih nekoliko utakmica bio na triple double prosjeku, a u Beal igra izvan svake pameti u posljednje vrijeme. Prvo je ubacio rekord karijere – 60 poena Sixersima, a utakmicu nakon 41 Keltima. Wizardsi su obje utakmice – izgubili.

“Ne možemo sačuvati ni parkirani auto.” sažeo je Beal muke po Čarobnjacima na početku sezone. U obrani je propuh na sve strane, najgora su obrambena ekipa Lige a prosječno primaju čak 122 poena. Ni ostatak ekipe nije bajan. O’Bryant ima solidnu sezonu, kao i Hachimura ali ostatak ekipe je zasada i “zimskom snu”. Bertrans za tri šutira samo 34%, prošle sezone je jedan dobar period bio na 50%, Brown Jr je nazadovao, a Avdija još uvijek hvata konce i privikava se na novi stil igre.

Stanje nije alarmantno, no Brooks pod hitno mora pronaći način da “pričepi” obranu. Napad sada već dokazano mogu iznjeti West i Beal, bez obrane već sada mogu otpisati borbu za doigravanje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*