Obećavajuć početak

Screenshot/Youtube

Izvrsnom predstavom protiv Atlanta Hawksa, Lamelo Ball postao je najmlađi igrač koji je ubilježio triple double u NBA ligi. “Srušio” je s trona svoga brata Lonza koji je do sinoć držao rekord. Lamelo je u Hornetse stigao pod velikom medijskom pompom, najavljivan kao sljedeće velika stvar u NBA.

U prvih nekoliko utakmica još se snalazio, a prekretnica je bila dobra predstava protiv Mavsa. Hornetsi su lagano dobili meč, a Lamelo je ubacio 22 poena, što mu je još uvijek rekord karijere. Nakon toga niti jednom nije bio jednoznamenkast, a vrhunac je bila posljednja utakmica – kada je oborio rekord. Trenutno je Lamelo na 12.8 poena, 6.3 skoka i 5.9 asista u prosjeku. I više nego respektabilne brojke.

Borrego mu daje sve više i više minuta, a kako je Devonte Graham loše reagirao na početku ove sezone, lako je moguće da će Lamelo vrlo brzo dospjeti u petorku. Već sada se pokazao kao izuzetno koristan igrač, a najveća boljka mu je kao i kod brata Lonza, šut. Kada selekciju i formu šuta dovede u red, Hornetsi bi lako mogli imati novog Allstara u svojim redovima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*