Kakav peh: Nurkić na višemesečnoj pauzi!

Screenshot

Nakon Bogdana Bogdanovića koji će zbog povrede zgloba odsustvovati neko vreme i nećemo ga gledati u dresu Hawksa, novi peh sa povredom doživeo je i centar Portlanda, Jusuf Nurkić. U porazu Blazersa od Indiane, bh. centar je polomio zglob desne šake.

Povreda se dogodila u trećoj četvrtini i to u situaciji koja nije ličila na previše opasnu. Nurkić je pokušao da izbije loptu plejmejkeru Pejsersa Malkolmu Brogdonu i čim je osetio bol shvatio je da nešto nije u redu.

Nažalost zbog ove povrede Nurkić, koji se letos vratio na parkete posle loma noge i pauze duže od godinu dana, će pauzirati još nekoliko meseci i to će biti veliki hendikep za njegove Blazerse.

*****

Nepunih nedelju dana pre Nurkića ozbiljnu povredu doživeo je još jedan košarkaš sa naših prostora.

Bek Hawksa se povredio kada je iskrenuo zglob desne noge, a u tom momentu mu je stradalo koleno. Nakon samo 11 minuta igre je srpski košarkaš završio meč, nakon što je imao duel sa Lamelom Ballom u kontri svog tima i pokušaju da ipak sačuva u posedu loptu koja mu je ispala iz ruke.

Beograđanin je za nešto manje od 11 minuta na parketu postigao 5 poena šutirajući iz igre 2/6, a zabeležio je i 1 skok i 2 izgubljene lopte, pre nego što je zbog povrede morao da napusti parket. Ekipa je potvrdila da je Srbin doživeo povredu desnog kolena, ali informacije o ozbiljnosti povrede i dalje nema.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*