Top 5 12.1.-15.1.2021. Luka čarobnjak i Jokić “kradljivac”

1 Luka DONČIĆ (Mavs)


35 min,34 pt,13 sk,9 asist,3 bl,1 ukr, 14/25 FG, 5/9 3PT
36 min,28 pt,9 sk,13 asist, 14/24 FG

Prva vijest u Dallasu je povratak Porzingisa na parkete. Sa njegovim povratkom i Luka je polako hvata svoju prošlosezonsku formu. U meču protiv Hornetsa dodatno je bio motiviran sucima, koji nisu bili blagi prema njemu. Falio mu je samo jedan asist do triple double učinka, a uz sjajnu predstavu u napadu bio je sjajan i u obrani. Uspio je sakupiti čak tri blokade. U narednom meču protiv Bucksa opet je bio nadomak triple double učinak s tim da mu je ovaj puta falio jedan skok. Tu su utakmicu Mavsi izgubili, najviše zbog katastrofalnog zadnjeg napada. Lopta nije niti došla u Lukine ruke, a Mavsi praktički nisu niti uputili kvalitetan šut na kraju.

2 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


34 min,23 pt,8 sk,11 asist,1 bl,7 ukr, 8/17 FG
36 min,23 pt,14 sk,10 asist,3 ukr, 8/16 FG

U meču protiv Netsa koji su i dalje bez Irvinga, Nuggetsi su izgledali totalno ispuhano u drugom dijelu. Jokić je odigrao sjajnu prvu četvrtinu, ubacio je 13 poena i Nuggetsi su imali velikih 16 poena viška na poluvremenu. Zanimljivo obje četvrtine u prvom dijelu završile su sa 35-27 u korist Nuggetsa. Ipak, u drugom dijelu ponestalo je snage, Durant se probudio i Netsi preokreću meč. Jokić je bio odličan, iako je i on posustao u drugom dijelu. Posebno impresivan je bio u obrani, sakupio je čak sedam ukradenih lopti.

Sljedeći meč Jokić je odigrao u drugačijem ritmu. Sačuvao je najbolje za kraj. U drugom dijelu je ubacio 18 od svoja 23 poena i još jednim triple double učinkom donio pobjedu Nuggetsima. Jokić je trenutno možda i najozbiljniji MVP kandidat, ima triple double prosjek, a isto tako predvodi Ligu po broju asista. Ako nastavi u ovakvom ritmu, Joka će sigurno biti među glavnim MVP kandidatima na kraju sezone.

3 Bojan BOGDANOVIĆ (Jazz)


28 min,20 pt,2 sk,3 asist, 6/10 FG, 4/6 3PT

Povreda još uvijek muči Bogdanovića, no polako stvari idu ka boljem. Protiv Cavsa Babo se raspucao, podsjetio je na vrijeme prije povrede. Ubacio je 20 poena uz četiri pogođene trojke, a za više nije bilo niti potrebe. Jazz se lagano obračunao sa Cavsima, a meč je bio gotovo već u prvom dijelu. Jazzeri su još jednom imali šutersku rapsodiju u kojoj su kao ekipa pogodili čak 24 trojke. Babo se uklopio i u manje od pola sata zatrpao koš Cavsa.

4 Jusuf NURKIĆ (Blazers)


30 min,18 pt,12 sk, 3 bl,2 ukr, 6/8 FG

Nakon nekoliko lošijih predstava Nurkić se vratio na “stare staze”. U velikom preokretu protiv Kingsa, uz Lillarda Nurk je bio najzaslužniji za pobjedu. Blazersi su gubili čak i 20 razlike u jednom trenutku, a bili su u zaostatku i na ulasku u posljednju dionicu. Nurk je ubacio 10 od svojih 18 poena u posljednjoj dionici, te uz Lillarda doveo Blazerse do preokreta. Prava je šteta što je u narednom meču, protiv Pacersa, polomio desnu šaku, te će s terena izbivati oko dva mjeseca.

 

5 Nikola VUČEVIĆ (Magic)


26 min,15 pt,6 sk,4 asist,2 ukr, 6/13 FG

Kriza u Orlandu se nastavlja. Bostonu su čak tri utakmice bile odgođene, a protiv Magica napokon su imali dovoljno spremnih igrača. Ipak, pauza se nije ni malo osjetila na igračima Bostona. S druge strane momci iz Orlanda nastavili su sa svojim šuterskim brigama. Utakmica je bila gotova praktički na početku četvrte četvrtine, Kelti su imali 16 poena prednosti i na to su nadogradili 13-0 seriju. Vučević je bio jedna od rijetkih svijetlih točki u dresu Magica. Ipak, opet su zakazali u šuterskom djelu, a Kelti su na kraju došli do lagane pobjede.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*