Najveća iznenađenja u playoff istoriji!

Screenshot / Youtube

Svaka ekipa koja uđe u playoff kao da kreće odpočetka. Regularna sezona je bitna samo zbog protivnika kojeg ćeš dobiti ostalo sve se zaboravlja. Najbolji primer za to su Cavsi koji su imali relativno lošu regularnu sezonu, da bi u playoffu na krilima Lebrona stigli sve do Velikog Finala. No to je čar postsezone, svako može da pobedi svakoga i ako ti ne odgovara matchup džaba ti i da imaš najbolji score lige.

Tako je bilo i dosta puta u istoriji NBA lige, pa smo odlučili izdvojiti 5 najvećih iznenađenja u playoffu. Momente kada je David srušio Golijata, kada su nižerangirane ekipe pobedile favorite.

Memphis Grizzlies protiv Spursa u prvoj rundi 2011.

Međedi su u ovu seriju ušli kao 8-rangirana ekipa. Spursi su uzeli prvo mesto na Zapadu, no matchup protiv Međeda im nikako nije odgovarao. To se pokazalo kao najbitnija stavka u ovoj seriji, jer na kraju je ekipa iz Memphisa prošla dalje sa ukupnih 4-2. Nisu imali rešenja za Z-Boa koji je u proseku imao 21,5 poena i 9,2 skoka, a u ključnoj 6. utakmici je ubacio čak 31 poen uz samo 12 upućenih šuteva.

Cleveland Cavaliersi protiv Boston Celticsa 2010. godine u polufinalu Istoka

Ovo je bila zadnja godina ugovora Lebrona u Cavsima (u njegovoj prvoj eri u klubu iz Ohia) te se već prije sezone naveliko pričalo gde će Kralj završiti. Cavsi su uspeli uzeti prvo mesto na istoku i izgledali su kao glavni favoriti za veliko finale. Imali su čak i vodstvo od 2-1 protiv Kelta, no iskusna ekipa s druge strane je preokrenula seriju i na kraju došla do 4-2 pobede. Ovo je bila zapravo i zadnja utakmica Lebrona za Cavse, te je verovatno ova utakmica presudila da uzme svoj talenat i preseli ga u South Beach.

Detroit Pistonsi protiv LA Lakersa u Velikom finalu 2004.

Sve je bilo spremno za naslov u Holywoodu. Došli su Payton i Malone pred kraj karijere da uzmu prsten, imao si Kobea i Shaqa u punoj snazi, a na suprotnoj strani su stajali Pistonsi bez ijedne izrazite zvezde. No neverovatnom obranom i fizičkom igrom limitirali su Lakerse na samo 81,8 poen po utakmici, te im na kraju dopustili samo 1 pobedu. MVP finala je bio sjajni play Chauncey Billups, a moderni Bad Boysi su došli do svog naslova.

Denver Nuggetsi protiv Seattle Supersonicsa 1994.

Ovo je bilo prvi puta u istoriji da 8-rangirana ekipa izbaci prvu. Sonicsi su bili prva ekipa Zapada, te su protiv Nuggetsa uzeli i prve dve utakmice i poveli sa 2-0. U to vreme se igralo best od 5 serija, što znači da im je falila samo 1 pobeda. No Nuggetsi se ne predaju već uzimaju tri utakmice zaredom predvođeni sjajnim Mutombom koji je podelio čak 31 blokadu u seriji.

Golden State Warriors protiv Mavsa 2007. godine

O ovome preokretu smo veći pisali, slavna We believe ekipa. Tada su Warriorsi predvođeni sjajnim šuterima Davisom, Jacksonom i Harringtonom predstavljaju neugodan matchup Mavsima koji su bili prva ekipa lige. Iznenadili su ih i u 6 utakmica izbacili. Pročitajte svakako više o ovoj ekipi u našem tekstu – We believe!

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Kako su 'zločesti momci' potopili Dream team sa jezera! - Ostatak Sveta
  2. Hoćeš li da te pošaljem na 'večna lovišta'? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*