Top 5 20.1.-23.1.2021. Nastavak MVP forme

1 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


40min,31 pt,10 sk, 8asist,3 ukr, 15/27 FG

Usprkos zaostatku na poluvremenu, Nuggetsi su se uspjeli izboriti sa Sunsima i odnijeti pobjedu. Maloneovi momci cijelu sezonu igraju toplo-hladno, osim našeg Jokića koji se prometnuo u legitimnog MVP kandidata. Protiv Sunsa je ubacio 31 poen, uz deset skokova i osam asista, a još uvijek je na triple double prosjeku u sezoni. Za pobjedu im je trebao i produžetak, a Nuggetsi su iz igre šutirali preko 50%, dok su u reketu ubacili čak 80 poena. Jokić, Millsap i ekipa su razmontirali Aytona, a uspjeli su preživjeti i Paulovih 14 asista u prvom poluvremenu.

3 Luka DONČIĆ (Mavs)


36 min,36 pt,9 sk,11 asist, 13/28 FG

Prije nekoliko dana u porazu od Bucksa, Mavsi su promašili sve svoje prilike za pobjedu u završnici utakmice. Luka je bio ljut na suigrače što nije dobio loptu, pokazalo se opravdano. Mavsi su dobili Spurse, najviše zahvaljujući Luki i njegovih 36 poena, ali isto tako i zato što je lopta bila kod njega u završnici. Prosuli su veliko vodstvo u posljednjoj dionici i ušlo se u egal završnicu. Ipak, Dončić prvo šutom, pa asistom za Brunsonovu trojku zatvara utakmicu i Mavsi dolaze do pobjede. Odlična je vijest što i Luka i Porzingis polako podižu formu, a samim time raste i broj pobjeda Mavsa.

3 Nikola VUČEVIĆ (Magic)


43 min,28 pt,8 sk,4 asist,2 bl,1 ukr, 11/27 FG

U napetoj utakmici Magic je na kraju uspio poraziti očajne Wolvese. Momci iz Minneapolisa imaju samo tri pobjede u sezoni, a nakon povrede Fultza i Magic je u “crnoj rupi”. Konstantno dobar je naš Vučević, koji je i protiv Wolvesa bio najbolji u redovima Magica. Imao je veliku pomoć u povratniku Fournieru, a na kraju i u rookieu Coleu Anthonyu koji je ubacio trojku za pobjedu. Vuč je u potpunosti iskoristio izostanak KAT-a, ubacio je 28 poena, ali i odigrao herojske 43 minute. Na kraju su završili sa pobjedom u džepu, a Vuč sa još jednom sjajnom predstavom.

 

4 Goran DRAGIĆ (Heat)


31 min,17  pt,4 sk,5 asist,1 ukr, 6/16 FG

Momci iz South Beacha još uvijek nisu pokazali zašto su bili prošlogodišnji finalisti, no oni su jedna od ekipa koje su povrede najteže pogodile. Protiv Raptorsa došli su do pobjede, no igrali su i bez Butlera i Herroa. Dragić je morao preuzeti startnu ulogu i uz Nunna bio najzaslužniji za pobjedu protiv Raptorsa. Dragon je igrao nešto više od pola sata, a za to vrijeme stigao je ubaciti 17 poena uz pet dodavanja. Pobjedu su ostvarili tek u drugom dijelu i to promjenom obrane u zonu na koju se Raptorsi nikako nisu snašli.

 

5 Bojan BOGDANOVIĆ (Jazz)


29 min,16 pt,3 sk,1 asist,2 ukr, 4/11 FG

Jazzeri su napokon pronašli pravi ritam nakon klimavog početka. Ubilježili su sedam pobjeda zaredom, a posljednja je stigla protiv Pelicansa. Babo se još uvijek vraća u šutersku formu nakon povrede, no kako raste ekipa tako raste i njegova forma. Pelicansi s uimali puno bolji početak utakmice i izgledalo je kako će meč završiti potpuno drugačije. Ipak, na krlima Mitchella koji je ubacio season high 36 poena Jazzeri se bude i preokreću utakmicu. Babo je meč završio sa 16 poena, uz solidan šut, no još uvijek mu treba vremena da vrati staru formu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*