Free Bradley!

Bradley Beal
Screenshot/Youtube

Sezona Washington Wizardsa nakon razmjene Wall-Westbrook, mogla je biti ili sjajna ili očajna. Sudeći po prvih nekoliko utakmica, nažalost biti će očajna. Wizardsi su trenutno posljednja ekipa Lige samo scoreom 3-10. Sezonu su otvorili sa pet uzastopnih poraza, a već tada vidjelo se kako ovakvi Wizardsi nisu ozbiljna ekipa, usprkos ogromnom trudu prvenstveno Beala, a onda i Westbrooka.

Nakon dvije vezane pobjede, protiv Wolvesa i Netsa, činilo se da stvari kreću ka boljem, ali onda su doživjeli još jedan šok. Startni centar Thomas Bryant je ozlijedio koljeno i morati će propustiti čitavu sezonu. Tako da su Čarobnjaci u sljedećih šest utakmica uzeli samo jednu pobjedu. Imali su i dugu pauzu zbog karantene, odnosno nisu imali dovoljno igrača na raspolaganju zbog Corona virusa. Čak 13 dana je prošlo između dvije utakmice, a nakon povratka Wizardsi izgledaju još i gore.

Free Bradley!

Po igrama Bradleya Beala nikada se ne bi reko da igra u ovako lošoj ekipi. Bradley je prošle sezone potpisao je produljenje ugovora na tri s igračkom opcijom u posljednjoj godini. Ukoliko ju Beal iskoristi Wizardsi će mu isplatiti 126 miliona $.

Beal je ugovor opravdao brojkama karijere i drugim Allstar nastupom. Bilježio je 30.5 poena uz 6.1 asista i 45% šuta iz igre. Deset puta je išao preko 40 poena, s tim da je u dvije utakmice zaredom, protiv Bucksa i Bullsa ubacio 55 i 53 poena. Etablirao se kao jedan od najboljih strijelaca Lige. Ove sezone još je i bolji. Ubacuje u prosjeku 34.4 poena uz 5.4 skokova i 4.8 asista. Eksplodirao je protiv Sixersa, kada je ubacio okruglih 60 poena. Wizardsi su tu utakmicu – izgubili.

Iduću utakmicu Keltima je utrpao 41, no ni to nije bilo dovoljno za pobjedu. “Ne možemo sačuvati ni parkirani auto.” sažeo je Beal muke po Čarobnjacima nakon poraza od Kelta. U obrani je propuh na sve strane, najgora su obrambena ekipa Lige a prosječno primaju čak 122 poena. Ni ostatak ekipe nije bajan. O’Bryant je do povrede imao solidnu sezonu, kao i Hachimura ali ostatak ekipe je zasada i “zimskom snu”. Bertrans za tri šutira samo 36%, prošle sezone je jedan dobar period bio na 50%, Brown Jr je nazadovao, a Avdija još uvijek hvata konce i privikava se na novi stil igre.

Uz Beala definitivno nešto pokušava i Russell Westbrook. Odmah po dolasku postavio je “ton” u ekipi, ranije se dolazilo na treninge i igralo se s većim intenzitetom. Ipak, ostatak ekipe se definitivno trudi, no zasada nisu dobro odgovorili na parketu. Russ je odlično krenuo u sezonu. Upisao je četiri triple double u prve četiri utakmice koje je odigrao. Wizardsi nisu pobijedili niti u jednoj. Nakon toga su počeli sitni problemi s povredama, tako da je West dosada propustio četiri utakmice. Još uvijek nije na 100% nakon povrede, no čini se kako nije problem u Westbrooku.

Wizardsi moraju napraviti nekakve promjene. Obrana je šuplja, pogotovo sada bez Bryanta koji je uvjerljivo najbolji centar na rosteru. Propuh će sada biti još i veći, a Beal i West to neće moći nadoknaditi na drugom dijelu parketa.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*