Starbury: Najtežih 5 igrača koje sam čuvao!

Photo by Jeff Zelevansky

Stephon Marbury jedna je od NBA zvezda koja je u ligi dominirala krajem 90-ih i skoro čitavu jednu dekadu kada su nastupile 2000-te. Igrajući za Knicke i Sunse redovno je isporučivao 20+ poena u sezoni, da bi se sa 32 godine otisnuo u Kinu. I tamo je postao najveća košarkaška zvezda ikada.

Osim u napadu bio je poznat i po sjajnim odbrambenim sposobnostima, pa je pre koju godinu za espn.com sastavio svoju listu top 5 najtežih igrača za čuvanje s kojima se susreo.

1 Rod Strickland

“Bio je težak za čuvanje jer je bio neverovatno jak i spretan s loptom. Svaki put kada smo se susreli bilo mi je jako teško zadržati ga.”

 

2 Terrell Brandon

“Još jedan niski bek koji je odlično koristio blokove i post up igru. Imao je i sjajan šut sa poludistance, što je bilo jako teško za čuvati.”

 

3 Allen Iverson

“Bilo ga je teško čuvati jer si znao da će odšutirati barem 25-30 lopti po utakmici. I onda kada ga krene to je nemoguće zaustaviti.”

 

4 Kobe Bryant

“Za mene je on 2. najbolji bek šuter u povijesti. Morao si čuvati svaki njegov pokret i svaku njegovu fintu.”

Kelvin Kuo-USA TODAY Sports

 

5 Michael Jordan

“Najveći ikad koji je igrao ovu igru. Morao sam ga čuvati samo jednom, no bio je noćna mora za sve koji su to morali proći.”

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Starbury planira povratak? - Ostatak Sveta
  2. Gde bi mogao Starbury? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*