NBA zvezde kojima je izmakao All Star

Screenshot

Izvor: Aktualac

Andre Miller

Sa ovim odličnim playmakerom započećemo kratko predstavljanje igrača koji su igrali sjajno, bili među najboljim igračima svojih ekipa, ali nikada nisu stigli do All Star statusa. Jednostavno, u svom prajmu, uvek je bilo igrača koji su birani ispred….

Jedan od njih je i play koji je igrao 17 sezona u Ligi i koji je 21. na listi igrača sa najviše odigranih utakmica u NBA. Po broju asistencija je 11. u istoriji Lige i 41. kradljivac lopti. Jednom je bio i najbolji asistent Lige (2002.godine). Promenio je čak 9 klubova u svojoj karijeri, a najduže se zadržao u Denveru, gde je u dva navrata odigrao 447 utakmica u (okvirno) 6 godina za ekipu Nuggetsa.

Sa svim svojim ekipama je 11 puta igrao u playoffu, ali je kuriozitet da je čak 10 puta njegov tim ispadao u prvoj rundi doigravanja! Samo jednom je bio učesnik drugog kola u post sezoni, ali samo kao role player i zamena za John Walla 2014.godine kada su Wizardsi izbacili Bullse da bi poklekli pred Pacersima u šest duela.

U najboljim sezonama ispred njega je bilo dosta igrača, a koliko je “nepopularan” bio dovoljno goovri činjenica da je samo dva puta ušao u Top 10 bekova po broju glasova za All Star. Premalo za ovakvog igrača…

Derek Harper

Derek Harper je gotovo sigurno najbolji igrač ikada koji nije izborio All Star status. U njegovo vreme konkurencija na Zapadu je bila paklena – Magic Johnson, John Stockton, Kevin Johnson, pa na poziciji šutera Clyde Drexler i Rolando Blackman, koji je bio i saigrač Harperu. Ironija je da je baš Blackman 1987. dobio poziv za All Star utakmicu iako se po broju glasova nalazio iza Harpera. Na toj All Star utakmici su se našli i Sleepy Floyd i Walter Davis koji uopšte nisu bili po volji navijača. Međutim, najveća nepravda prema Harperu je napravljena 1990. godine kada je po izboru navijača bio treći bek na Zapadu! Međutim, pored Magica Johnsona i Johna Stocktona, koji su u svakom slučaju bili ispred njega, mesto na All Star utakmici je zauzelo još čak 4 beka! To su bili Clyde Drexler, Kevin Johnson, Fat Laver i – Rolando Blackman. Nepravda za Harpera koji je do 1996. bio uglavnom u krugu igrača koji su konkurisali za All Star sastav.

Harper je sa ukupno 4 ekipe (mada se period u Orlandu i Lakersima stvarno ne treba ozbiljno računati) odigrao 1.199 utakmica. Najveći uspeh sa Dallasom mu je taj kada su Mavsi 1988. zadali najveće muke Showtime Lakersima na Zapadu u odbrani titule i seriju odveli u sedam utakmica Finala Konferencije. Period proveden pod Pat Rileyem u Knicksima pamti po Finalu Lige i vođstvu 3:2 u seriji protiv Rocketsa, ali do titule nije došao. Harper je 25. asistent i 16.kradljivac Lige u istoriji.

Rod Strickland

Rod Strickland je svoje najbolje dane proveo kao član Portlanda i Washingtona, gde je u osam vezanih sezona imao prosek od 16.5 poena i skoro 9 asistencija po utakmici. Za tih 8 godina u naponu snage tokom devedesetih nikako se nije moglo naći mesta i za njega na susretu Svih Zvezda. Štaviše, nijednom nije bio ni blizu da bude izabran, iako je 1998.bio prvi asistent Lige sa 10.5 asistencija i izabran u drugi tim Lige! Ispred njega su od bekova, na kraju sezone bili samo Michael Jordan i Gary Payton, a društvo u drugom timu mu je pravio Tim Hardaway. U trećem timu su se nalazili Reggie Miller i Mitch Richmond i svi nabrojani su igrali na tom All Star meču, kao i Steve Smith iz Hawksa na Istoku. Kaoi ranije predstavljeni Andre Miller, i Strickland je 11 puta nastupao u doigravanju i isto samo jednom prošao prvu rundu playoffa. U svojim najboljim godinama nastupao je za ekipe kojima je plafon u svakom smislu bila prva runda doigravanja, pa je i to dosta bacilo senku na ovog odličnog razigravača i playa sa odličnim prodorom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*