Duncan “pokraden” za neverovatno postignuće!

U istoriji NBA lige samo su 4 igrača uspela doći do quadruple-double učinka. To su bili Nate Thurmond, Hakeem Olajuwon, David Robinson i Alvin Robertson. Ovoj listi bi se sigurno pridružili i Bill Russell i Wilt Chamberlain, no NBA liga je tek od 1973. godine počela brojati blokade.

No osim njih još jedan igrač je trebao biti na ovoj listi, a to je Tim Duncan. On je odigrao neverovatnu 6. utakmicu Finala 2003. godine, a falilo mu je samo 2 blokade do neverovatnog učinka. Ubilježio je tada 21 poen, 20 skokova, 10 asista i 8 blokada.

Ako ponovo pogledate snimak te utakmice videće se da je Duncan ubilježio još te 2 potrebne blokade, no nisu mu se brojale. Prva je bila kod ulaza, kada je izbio loptu, a detalj možete videti na 5:38 u videu, dok je drugi sporni trenutak malo posle na 5:55, kada je očito blokirao Martina koji je išao na zakucavanje.

Prvo su brojali kao ukradenu loptu, jer po NBA ligi šut nije bio upućen ka košu. Drugu blokadu su zvanično pripisali Admiralu Robinsonu umesto Duncanu, iako su obojica bili na lopti. Tako je Tim ostao bez istorijskog učinka, no verujemo da to njega ne brine previše. Odigrao je fantastičnu utakmicu i najbitnije doneo svojim Spursima naslov, a kako nije upisao quaduple double utešio se “samo” s MVP naslovom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*