“Kad porastem biću Divac”

SI

Kada govorimo o Divčevim i Stojakovićevim Kingsima, sa početka ovog milenijuma, jedan igrač svakako je vredan pažnje. Ne toliko zbog svojig igračkih kvaliteta koliko zbog ekscentričnosti, neobičnih odevnih kombinacija i harizme kojom je zračio van terena.

U pitanju je back up centar, Scot Pollard koji je u Kingsima igrao u eri najvećih uspeha, od 1999 do 2003, ali je njegov učinak nikada nije bio veći od 6 poena po meču ili 6-7 skokova u proseku.

Nakon 2003, Pollard se seli u Indianu, ali ističe kako mu fali stara ekipa i koga on smatra svojim mentorom:

“Uvek sam govorio da kad porastem želim da budem Vlade Divac”, rekao je Pollard za medije iz Indianapolisa i dodao da je Divac ključ uspeh Kingsa, jer spaja sve igrače u timu bez obzira na godište ili poreklo.

“Uz sve to”, dodao je Pollard, “on je na neki način tampon između igrača i trenera i preuzima na sebe neke dužnosti koje imaju pomoćni treneri. Obično jedan ili svi pomoćni treneri budu oni koji smiruju situaciju pošto trener uleti u svlačionicu i kaže svima da su kreteni. Mnogo je bolje kada to uradi igrač, a Vlade je upravo ta osoba”.



Kaže da pokušava da primeni nešto o onoga što je naučio od Divca. Na kraju razgovora, Pollard se i našalio na račun njegovih godina (bilo je to 2004 godine, kada je Divac imao 35):

“On ima najmanje 45 godina. Kada bi samo mogli da vidimo njegovu krštenicu. Kaže da ju je izgubio u ratu, ali činjenica je da u njemu ima previše mudrsoti s obzirom na godine, njegove američke godine”.

Pollard je 2007 došao u Beograd gde je bio akter spektakularnog oproštaja Vlade Divca od aktivnog igranja košarke.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*