Kako je Bodiroga ponizio Millera, a potom uzeo zlato Amerima

screenshot

Izvor: Sportska sećanja

Meč između Jugoslavije i SAD-a na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine će se sigurno još dugo pamtiti i prepričavati. Bilo je u tom meču i puno detalja koji se nikada neće zaboraviti, Divčevi sjajni potezi, Gurovićeve trojke, Jarićeva hladnokrvnost u finišu, slobodna bacanja Džermejna O’Nila… ali i jedan koji je dugo bio „ispod radara“. Glavnu ulogu u toj situaciji koja je bila skoro zaboravljena imaju Dejan Bodiroga, Redži Miler i jedan sasvim običan peškir, koji je možda najbolji pokazao da se košarkaši sa ovih prostora nikada nisu plašili “američkih profesionalaca”.

Redži Miler je tada bio jedna od najvećih zvezda “Dream team”-a, koji se jugoslovenskoj reprezentaciji suprotstavio u četvrtfinalu prvenstva u Indijanapolisu. Mnogi su bili ubeđeni da će Amerikanci preskočiti tu prepreku i na svom terenu postati prvaci sveta, ali… Momci iz “zemlje košarke” ne samo da su u dramatičnoj završnici pobedili moćnog domaćina, već su mu i tokom čitavog meča “pokazivali zube”, pa je tako tokom jedne pauze Dejan Bodiroga prišao klupi reprezentacije Amerike i od Redžija Milera tražio peškir da obriše ruke.

Mnogi su bili ubeđeni da će Amerikanci preskočiti tu prepreku i na svom terenu postati prvaci sveta, ali… Momci iz “zemlje košarke” ne samo da su u dramatičnoj završnici pobedili moćnog domaćina, već su mu i tokom čitavog meča “pokazivali zube”, pa je tako tokom jedne pauze Dejan Bodiroga prišao klupi reprezentacije Amerike i od Redžija Milera tražio peškir da obriše ruke. Ovaj se pravio da ga ne vidi, možda ga i zaista nije video, a “Bodi Bond” mrtav hladan dolazi do jednog od najvećih NBA asova sa kraja prošlog veka, uzima mu peškir iz ruku, ovaj se ne da, a Bodiroga, ipak, otimajući se, uspeva da obavi ono što je naumio.
Dejan Bodiroga se briše peškirom Redžija Milera.

Ovaj se pravio da ga ne vidi, možda ga i zaista nije video, a “Bodi Bond” „mrtav hladan“ dolazi do jednog od najvećih NBA asova sa kraja prošlog veka, uzima mu peškir iz ruku, ovaj se ne da, a Bodiroga, ipak, otimajući se, uspeva da obavi ono što je naumio. Onda se vratio na teren i zajedno sa ostalim saigračima dokrajčio “Jenkije”.

Ovaj snimak dugo nije bio toliko poznat, ali je onda  počeo da se masovno širi po društvenim mrežama pred finale Olimpijskih igara u Riju između Srbije i SAD-a, uz razne komentare, koji se mogu sublimirati u jedan “Srbi se ne plaše Amerikanaca.” Ne znamo za druge, ali smo sigurni da ih se Bodiroga nije plašio, a nije ni imao razloga za to…

Pogledajte i podsetite se ove sada već legendarne situacije, ne sumnjamo da će vam ako ništa drugo, bar izmamiti osmeh na lice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*