On je bolji šuter od Duranta i Hardena, a igrao je za siću

Youtube / screenshot

Iako nije igrač prvog plana, Joe Harris u timu Brooklyna proteklih sezona pokazuje svoj raskošni šuterski potencijal. Iskoristio je svoju šansu u Netsima, dok je tim još bio u tranziciji, kada nije imao velikih zvezda, i koji je kuburio sa povredama, tako je okolnim putem spoznao da na klupi ima pravi šuterski biser. Čak i sada kada je tim doveo mega zvezde poput Duranta, Hardena, Irvinga, Aldridgea, Griffina, Harris je standardni član petorke i najubojitija igla Netsa.

Harris je napunio 30 godina, ovo mu je tek sedma sezona u NBA, dve godine igrao je za Cavse, a poslednjih pet je proveo u Brooklynu. Kako bi se reklo, Harris je odradio ‘muški’ svoj pre-NBA deo, i pune četiri godine nastupao je za Univerzitet iz Virgine. U protekle tri sezone prosto je eksplodirao – postizavši preko 14 poena u proseku, a u prošloj je imao neverovatnih 47.5 % šuta za tri poena, i 3.1 ubačenu trojku po meču. Stigao je i do reprezentacije SAD sa kojom je osvojio zlato na OI u Tokiju.

Sjajne sezone krunisao je sjajnim ugovorom, nakon što je igrao dve sezone za 8 miliona dolara, sada mu je plata skočila na 16 miliona čime je postao četvrti najplaćeniji igrač Netsa. Zasluženo.

Sezona – odskočna daska

Tako je u sezoni 2017-2018 uglavnom ulazio sa klupe, a šutirao je 49 % iz igre, što je za beka sjajan procenat, a trojke 42 %, i to je ubacivao skoro 2 trice po meču iz 4.6 pokušaja. Za 25.3 minute ubacivao je 10.8 poena po meču.

Njegov najbolji meč bio je protiv Cavsa, u martu, kada je ubacio 30 poena.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*