Rađa i Divac: “Vi niste normalni… mogli ste poginit”

Dino Rađa official

Izvor: Dino Rađa official

Vlade Divac.

Od prvih kontrolnih okupljanja perspektivnih igrača pod vodstvom Rusmira Halilovića kliknili smo on i ja a tako je ostalo do danas. Uvik mi je bija neko mjerilo od koga moran bit bolji i zbog njega izmedju ostalog san sam sebe gura naprid. Na kraju balade mislin da smo oboje napravili veličanstvene karijere i da mu je misto u HOF. Samo je pitanje koje će godine on i Toni doć na svoje misto a ja ću se veselit najviše iza njih samih. Veliki talent za kojeg su se svi tukli. Dolaskon u Partizan nastaju legendarni dueli s nama u Splitu. Inače je uvik bija veliko dite i samo su mu zajebancije bile na pameti. Proveli smo na pripremama misece i misece svake godine. Od 1986 do 1991 san vise s njime vrimena proveja nego sa svojima doma. Slagali smo se na terenu i van njega. Famozni Bormio smo briljirali u finalu. U stvari sve šta smo igrali skupa je bilo vrh. Znali smo se u dušu. Jedan skače a drugi trči. U kombinaciji s Tonijen i Drazenon nazakucavali smo se do mile volje. Oba dva smo bili prototipovi modernih centara koji trče ko bekovi. Utakmice ka protivnici su uvik bile bez milosti ali fer. Jedino smo u NBA znali jedan drugome progledat kroz prste. 

Par naših pizdarija. 

Prvi je medju nama ima auto. Famozni Yugo 45. Kad god bi doša igrat u Beograd ostavija bi mi ga isprid hotela s ključen u bravi da iman. Jednom smo na pripreme u Pirot kasnili nas dvoje iz nekog razloga. 18-19 godina. Auto škripi za popizdit i ja ga pitan sta je a on kaže da nema pojma. Vozimo tako par sati do Pirota i ja ga nagovorin da ode u neki servis (čitaj prvu garažu) i da neko to pogleda. Dodje majstor do nas i kaže. Vi niste normalni. Pakne uopće ne postoje. Direktno željezo na željezo. Mogli ste poginit. A šta smo mi znali tada. 

Gori na pripremama na Staroj planini nakon ručka ode on u wc i zapali cigaru. Ja nešto čitan na krevetu i uleti Pešić u kontrolu. Pita ljut ka pas. Ko puši ovde. Očekiva je valjda nisan ja, nisan ja. Ovaj iz wc-a viče. Ja san. Pešic valjda šokiran okrene se, ode i nikad nije spomenija ni slovo. 

Diki fala na svemu. Uživa san igrat zajedno i zbog tebe san bija bolji igrac.

1 Comment

1 Trackback / Pingback

  1. Zašto košarka ne voli Srbe? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*