Dražen: ‘Mali, zapamtit ćeš kad ćeš opet igrati u reprezentaciji! Nikad više!’

Profimedia / Autor: Profimedia/montaža tportal.hr

Prošla su gotovo tri desetljeća, no nekadašnji izbornik srpskih košarkaša Saša Đorđević, sada trener Fenera, nije zaboravio svađu s Draženom Petrovićem iz davne 1989. godine. Zbog tog sukoba izbačen je iz reprezentacije tadašnje Jugoslavije… U svom tekstu, hrvatski T-portal preneo je sećanja današnjeg izbornika Srbije na ovaj događaj…

Saša Đorđević (52) uoči Eurobasketa 2018 progovorio je o sada već davnom sukobu s pokojnim Draženom Petrovićem. Zajedno su te 1989. godine igrali u reprezentaciji tadašnje Jugoslavije, Dražen je već bio afirmirani košarkaš, a Đorđević je slovio kao jedan od najnadarenijih razigravača svoje generacije.

Tadašnji srpski izbornik kasnije je ostvario zavidnu karijeru, no na Eurobasket tada nije išao. Sve zbog svađe i zamalo fizičkog obračuna s Draženom Petrovićem.

‘Nisu oni mene tukli, ja sam probao tuči njih! Ne znam jesam li uspio ili ne, ali…’, započeo je Đorđević i dodao:

‘Na jednoj pripremnoj utakmici koju smo izgubili nakon dva produžetka u Zagrebu, Dražen je u jednom od tih produžetaka zbog pet osobnih pogrešaka morao napustiti igru’, prisjetio se aktualni izbornik srpskih košarkaša i nastavio:

‘Nakon utakmice mi se unio u lice i rekao: ‘A ti mali, zapamtit ćeš kad ćeš opet igrati u reprezentaciji! Nikad više!’. Okrenuo se i otišao…’

No, nije sve ostalo samo na verbalnom obračunu…

‘I onda sam ja krenuo za njim, psovao ga, vrijeđao… Svi su me držali da ga ne sredim…’, otkrio je Saša Đorđević.

Znakovito, nakon tog obračuna ispao je iz reprezentacije tadašnje državne tvorevine.

‘I od tad, od te godine, ja stvarno nisam bio u reprezentaciji. Da li je to bilo zbog tog obračuna i Draženove prijetnje ili nečeg drugog ne znam, ali meni se to desilo’, kaže Đorđević i nastavlja:

‘Nije to bila neka ugodna situacija iako smo imali odličan odnos, ali da li iz te neke drskosti koju smo mi, tada klinci, koji smo se drznuli da napadnemo njega na toj poziciji, njegovog brata Acu koji je isto bio u reprezentaciji… Nemam pojma, ali istina je da nakon toga nisam bio u reprezentaciji.’

No, kad je malo bolje razmislio, možda poziv ipak s pravom nije zaslužio…

‘Kad me tadašnji izbornik Duda Ivković nije pozvao za Eurobasket bio sam jako ljutit i pogođen. No, sad kad sam i sam trener shvaćam da ofenzivno orijentirani razigravač kao što sam ja bio, u paru s najboljim igračem Jugoslavije u to vrijeme, Draženom Petrovićem, nema nikakvog smisla… Smisla je imao samo drugi tip razigravača koji je mogao igrati u isto vrijeme na terenu s Draženom’, zaključio je Saša Đorđević.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Dražen Petrović - Ostatak Sveta
  2. Priča o Draženu - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*