Stvari koje niste znali o Kevinu Durantu!

Screenshot/Youtube

Durant je podigao prašinu prije tri ljeta kontroverznim transferom u redove Warriorsa. Tamo je odmah postao jedan od najbitnijih igrača. Doživio je nezgodnu povredu koja ga je izbacila sa terena u završnici sezone, no uspio se oporaviti i sigurno je vodio Warriorse do druge titule u poslednje tri godine osvojivši titulu MVP-a finala.

Čovek koji je došao tiho i vratio titulu

I pretprošlog leta Durant je podizao prašinu, ovoga puta zbog priznanja da je vodio lažne profile na društvenim mrežama kako bi brani – sebe, i opravdao svoj prelazak iz OKC-a u Warriorse. Svoje bivše saigrače nazvao je ‘mačkama’. Nažalost, nije to dobro palo ni njemu, ni igračima Oklahome.

No, njegovi tadašnji saigrači iz Warriorsa su stali u njegovu odbranu jer ovoga leta Durant se odrekao velike količine novca i potpisao manji ugovor za tim kako bi omogućio da šampionski tim ostane na okupu. Jedan od ključnih ljudi u njegovom velikom transferu u GSW bio je Draymond Green. 

Pretprošlu sezonu Kevin neće pamtiti po dobrome. Kevin se dva puta povredio u toku playoffa. Prvi puta u seriji protiv Rocketsa u drugom krugu. Povreda nije bila teške prirode, no svejedno je bio potreban oporavak od minimalno dva tjedna. To je u doigravanju dosta vremena, pa se Durant vratio na parkete tek u velikom Finalu.

Ipak, pokazalo se kako se prebrzo vratio, te je doživio još jednu povredu protiv Raptorsa. Ovaj puta u pitanju je bila ahilova tetiva.

U međuvremenu potpisao je za Netse, a presjedio je cijelu prvu sezonu kako bi se što bolje oporavio od povrede. Vratio se prošle sezone u sjajnoj formi ali mu je nedostajala podrška saigrača da dovede tim iz Brooklyna do kraja.

Odlučili smo izdvojiti zanimljive stvari koje trebate znati o Kevinu.

  • Njegov dres sa sveučilišta Texas je bio umirovljen samo nedelju dana nakon što je Durant izabran na draftu 2007.godine.

  • Broj 35 nosi u čast svog trenera i mentora Charlesa Craiga koji je bio ubijen sa 35 godina.
  • Da nije izvrstan košarkaš Kevin bi verovatno bio meterolog.
  • Kao mali idol mu je bio Vince Carter i Kevin je hteo igrati za Raptorse kada odraste.

Pretprošlog leta Durant je oborio i jedan Ginisov rekord:

Durant oborio Ginisov rekord!

  • Obožava igrati video igre u slobodno vreme
  • Kada je imao 8 godina rekao je mami da će igrati u NBA
  • Od malih nogu prijatelj je s igračem Bucksa Michaelom Beasleyem, s kojim je još uvek u kontaktu. Također je igrao s Greivisom Vasquezom u srednjoj školi.
  • Kada završi karijeru hteo bi biti muzički producent
  • Prije nego je potpisao ugovor s Nikeom vredan 60 miliona $ odbio je Adidasovih 70 miliona
  • Donirao je 1 milion $ Crvenom križu i žrtvama nakon tornada u Oklahomi.

Kevin Durant je jedan od tri top scorera koji je zaigrao u NBA, nikada u karijeri nije postizao ispod 20 poena po meču, a njegov karijerni prosek je 27:

ESPN / screenshot

1 Comment

1 Trackback / Pingback

  1. Durant postaje slobodni agent! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*