Magic Gasol!

gasol magic
Screenshot/Youtube

Španjolski reprezentativac, Pau Gasol, jedan je od najboljih europskih igrača koji je zaigrao u NBA. Danas je objavio kako završava svoju bogatu karijeru. Oprostio se nakon polusezone u Barceloni. Završilo je u klubu u kojem je sve počelo…

Španjolac je nakon sjajnih igara u Barceloni kupio kartu za NBA Lige. Počeo je u tada relativno novoj franšizi Memphis Grizzliesa. Kada je otišao u Lakerse bio je uvjerljivo najbolji igrač kojega je ta franšiza imala. No, odlazak u Lakerse bio je njegov fantastičan potez, potez koji ga je odveo i do šampionskog prstenja.

Kobe je dugo vremena u Lakersima bio u potrazi za svojim pomoćnikom. Izbor je pao na Gasola, koji je putem tradea stigao u Lakerse.

Gasol je i u Lakersima nastavio sa sjajnim igrama. Osvojili su dva naslova zaredom, s Kobeom i Gasolom u glavnim ulogama. No, Gasol je tijekom čitave svoje karijere oduševljavao individualnim potezima. Na početku svoje karijere Gasol je bio playmaker, onda je naglo izrastao pa je prešao na visoke pozicije. No, tehnika mu je ostala, pa je čak i sa 216 cm odlično vodio loptu. Jednom prilikom u Gasolu smo vidjeli Magica Johnsona.

Na utakmici protiv Jazza u regularnoj sezoni, povukao je jednu kontru i sjajnim driblingom i asistom izbacio obranu. Gary Payton i Chris Webber su poludjeli na ovaj potez Gasola koji je bio jedan od najboljih u čitavoj NBA sezoni.

Nakon Lakersa, Pau provodi još 3 sezone u Bullsima, potom igra za Spurse, da bi karijeru prošle sezone okončao nakon kratke epizode u Bukcsima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*