Najveći trade u povijesti NBA Lige

Screenshot/Twitter

Daleke 1999. godine desio se jedan od najvećih tradeova u povijesti NBA Lige. Ovoga puta ne mislimo na “velike” igrače koji su promijenili ekipe, već je bilo najviše igrača uključeno u zamjenu. Trenutni rekorder po broju igrača koji su zamijenjeni drži Kevin Garnett, a Kelti su morali dati čak 5 igrača za njega. No, to je ukupno 6 igrača.

Ovaj trade je uključivao puno više, točnije 11. The Vancouver Grizzlies tradeali su prava na Steve Francisa i Tony Massenburga u Houston Rockets za Michael Dickersona, Othella Harringtona, Antoine Carra, Brent Pricea, Houstonove pickove 2000, 2001 or 2002, i pick Orlando Magica druge runde 2000. godine. Orlando je dao Don MacLean u Houston a dobili su  Lee Mayberrya, Makhtar Ndiayea, Rodrick Rhodes i Michael Smith iz Vancouvera.

Od svih ovih igrača najbolji je uvjerljivo bio Steve Franchise koji je solidnu karijeru. Da je bio malo “pametniji” moglo je to biti i puno bolje. Od ostalih valja izdvojiti  Tony Masseburga koji je uzeo naslov sa Spursima 2005. godine no uz marginaliziranu ulogu, a solidni igrači su bili i Dickerson, Harrington, te Carr.

“Dilao sam crack na ulici, pokopao majku, starog posjećivao u zatvoru i onda postao NBA zvijezda”

Dosada najveći trade je uključivao čak 5 ekipa, a to je bilo 2005. godine. The Miami Heat je doveo Antoine Walker iz Boston Celtics, Jason Williams,  James Posey iAndre Emmett iz Memphis Grizzlies i prava na centra Roberta Duenaas iz Hornetsa. Heat je dao Eddie Jones u Memphis Grizzlies, Rasual Butler u New Orleans Hornets, te pick druge runde 2006. godine, Qyntel Woodsa i draft prava na  Albert Miralles u Boston Celtics. Dodatno, Memphis je poslao Greg Ostertaga u Utah Jazz, dok je Jazz poslao Curtis Borchardt uto the Celticse, a Raul Lopez je otišao u Grizzliese i Kirk Snyder u Hornetse.

1 Comment

1 Trackback / Pingback

  1. “Hteo sam da Garnett bude zaštitno lice Raptorsa" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*