Adams family: Jedan NBA zvezda, druga sportska heroina & 16-toro braće i sestara

youtube / screenshot

Steven Adams, novi centar Memphisa, jedan je od najosebujnijih likova današnje NBA. Momak sa Novog Zelanda, atipične harizme i antijunak moderne košarkaške igre, poznat je po svojim brkovima, neverovatnoj snazi, i lojalnosti. Proslavio se dok je igrao u Oklahomi sa ‘ortakom’ Enesom Kanterom, kada su bili poznati kao ‘braća po brkovima’.

Chris Paul, koji je sa Adamsom proveo jednu sezonu u OKC, istakako je kako je Steven Adams jedan od najdivnijih ljudi koje je upoznao i sa kojima je delio svlačionicu. Iskusni play se tada odlično snašao u timu OKC-a, koji je u potpuno renoviranom sastavu bio jedno od najprijatnijih iznenađenja Lige.

Lojalnost i prijateljstvo…

Dok su bili saigrači, Adams je pokazivao neverovatnu lojalnost prema Russellu Westbrooku.

U nebrojenim situacijama Adams je bez razmišljanja uletao u situacije gde se West kačio sa protivničkim igračima i rešavao stvari:

…i fair play

No, potez protiv Nuggetsa, od pre više dve godine, nešto je više od toga. Adams je o nameri da pomogne Masonu Plumleeu, koji je bukvalno preleteo preko njega, propustio čisti zicer i pridržao je protivničkog igrača da se ne povredi ozbiljnije, što je svakako jedan od najbolji fair play poteza koje smo skoro videli na NBA parketima.

Adams for the Rescue!

Steven Adams really is a nice guy! He gave up on the and-one layup to save Plumlee…

Posted by Open Court on Saturday, December 15, 2018

Navijači uvek vole ovakve tipove – beskompromisne, borbene, igrače koji će dati sve za ekipu, nešto poput Adamsa. Adams je nedavno najavio napisati svoju biografiju. Rekao je samo je jedan problem – “Ja jedva znam da čitam…”

A jedna takva biografija sigurno bi bila bestseller. Samo oni koji ne znaju istoriju porodice Adams ne bi tako nešto očekivali.

Adams family

Steven Adams odrastao u zanimljivom okruženju. Naime, on je najmlađi od 18-ero braće i sestara koje je njegov otac Sid imao s četiri supruge, a u više navrata je isticao kako su ga starija braća često maltretirala

„Moj jedini obrambeni mehanizam je bio da počnem plakati. Ako bi im govorio da prestanu, oni bi me tukli još više, a plačem bih privukao oca kojeg su se svi bojali.“

Povezanost s ocem Stevenu je donijela i veliku traumu kada je Sid umro dok je on bio 15-godišnjak. Ubrzo je napustio školu te se počeo družiti s lokalnom bandom. Iz cijele priče izvukao ga je stariji brat Warren koji ga je iz rodne Rotorue odveo u Wellington i odveo u lokalnu košarkašku akademiju. Nije ni čudno da se Steven počeo baviti sportom jer je on bio u genima familije Adams – nekoliko braće već su bili košarkaši, par njih se bavilo ragbijem, a prava je zvezda bila Valerie Adams, nacionalna heroina koja je osvojila dva olimpijska zlata u bacanju kuglom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*