Trojica Pistonsa čestitali su Jordanu i Bullsima nakon ‘metle’ 1991.

Oldskoolbball

Slavna i ozloglašena generacija Bad Boysa iz Detroita na nimalo slavan način je završila svoju NBA avanturu. Nakon što su godinama bili noćna mora za Jordanove Bullse, veliki MJ i Pippen su ih počistili u konferencijskom finalu 1991. godine. Bio je to, iako se tada i nije činilo, kraj i noćne more i jedne šampionske generacije.

Taj poslednji, četvrti meč u seriji, odigran je 27. maja 1991., a Bullsi su ga dobili sa 115 – 94. Bio je to kraj jedne generacije Pistonsa, a početak vladavine Jordanovih Bullsa.

Isiah Thomas, Bill Laimbeer, Dennis Rodman i ekipa prosto su odšetali sa terena, ne pruživši ruku niti čestitke Jordanu i pobedničkom timu:

I umesto da su pokazali fair play i sportski duh, Pistonsi su samo odšetali sa terena i time pokazali veliki nivo nepoštovanja prema rivalu. Jordan ovo Thomasu nikada nije zaboravio, i netrpljivost između njih dvojica bila je jedan od razloga što je lider Pistonsa izostavljen sa spiska Dream Tema za OI u Barceloni 1992.

No, nisu svi Pistonsi napustili teren. Njih trojica — John Salley, Joe Dumars, i Vinnie Johnson – pokazali su poštovanje prema rivalu i stisnuli im ruke u znak čestitke:

Pokušao je Isiah Thomas kasnije da opravda ovakav čin, rekavši kako su isto napravili i Boston Celticsi sa Birdom kada ih je Detroit pobedio no Jordan se na to samo podsmehnuo i rekao za Isiaha da je bio i ostao ‘seronja’.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*