Uskrsnuće Ratnika!

SporsRush

Oku najugodniju košarku ove sezone igraju Golden State Warriorsi. Ekipa su koja bilježi najviše asistencija u ligi, a u posljednjoj protiv Pelicansa imali su najviše ove sezone – čak 36 timskih asistencija. Trenutno dijele prvo mjesto na zapadu sa Utah Jazzom. U dosadašnjih osam utakmica zabilježili su čak 7 pobjeda i samo jedan poraz. Kerrovi momci igraju fantastičnu timsku košarku i potpuno zasluženo su na samom vrhu lige.

Kerrova specijalnost dosada je bio napad, posebno kada na raspolaganju imaš Currya, Klaya i Duranta. Obrana Warriorsa je bila možda na prvu i podcjenjena. Uvijek su igrali dobru i čvrstu obranu, koja je često generirala lagani napad, pogotovo kada imaš takve šutere na raspolaganju. Ove sezone, upravo je obrana najveća snaga ove ekipe. Warriorsi trenutno imaju najbolju obranu lige. Imaju najbolji defenzivni rating lige, prosječno primaju manje od 100 poena i protivnike drže na oko 40% šuta iz igre. “Mislim da smo počeli graditi identitet i čini mi se da je naglasak na obrani” izjavio je Kerr poslije 114-92 pobjede nad Hornetsima.

Ključni Kerrov čovjek ove sezone je Gary Payton. “The Glove” se nažalost nije vratio iz mirovine, već se radi o njegovom sinu Gary Paytonu II. Bio je na rubu odlaska iz Warriorsa. On i Bradley su čak i otpušteni, no brzo su vratili Paytona na novi negarantirani ugovor. Nije dugo trebalo da Payton postane jedna od glavnih karika u snažnoj obrani Warriorsa. Postao je ključni čovjek s klupe za Kerra, a pomogao je Warriorsima tamo gdje su bili najslabiji prošle sezone, ukradenim loptama i obrambenom skoku. Ove sezone Warriorsi su drastično bolji u obrambenim skokova, najbolja su ekipa lige u tom segmentu sa 40,5 skokova u prosjeku.

Ako je Payton radi razliku u obrani onda je Jordan Poole definitivno razlika u napadu. Mladi bek Warriorsa u protekle dvije sezone pokazivao je znake velikog potencijala, no konstanta je bila jako veliki problem. Kerr i ekipa su vjerovali, a Poole ove sezone u odstustvu Klaya igra sjajnu košarku. Drugi je strijelac Ratnika, a sve češće i češće pruža sjajne partije. Najbolja je bila protiv Hornetsa. Uništio ih je sa sedam pogođenih trojki i četiri ukradene lopte.

Curry i Draymond odrađuju posao. Steph je izvrsno počeo sezonu, no u posljednjih nekoliko utakmica je malo usporio i prepustio ulogu mladim nadama Ratnika. Valja spomenuti i našeg Nemanju Bjelicu. Beli je čini se napokon stigao u ekipu koja bi mogla iskoristiti njegov puni potencijal. Steph i Draymond su se čudili nakon prve utakmice s Bjelicom. Lakersi su postali njegove redovne mušterije, a u debiju za Ratnike ubacio im je 15 poena uz 11 skokova i 4 asista.

“Čoveče nisam znao da može tako igrati. On je sjajan asistent, veoma lako spušta loptu na parket i pronalazi slobodnog igrača. Imati ćemo strašno puno prostora u napadu s njim na parketu.” hvalio Bjelicu je Steph Curry nakon pobjede. Draymond je također bio oduševljen “Odličan je. Sa njegovim šutem… protivnici moraju izlaziti na njega, što on koristi kako bi ih prošao i proslijedio loptu. Imao je veliki uticaj na današnju utakmicu i jedan od glavnih razloga naše pobjede”.

Beli je nakon te utakmice dobijao nešto manje prilike, o u posljednjih nekoliko utakmica Kerr mu daje veći minutažu a Beli redovno ispuni gotovo sve statističke kolone.

Ratnici još uvijek čekaju povratak i Klaya Thompsona i Jasona Wisemana. Klay je već dvije godine izvan parketa, sigurno će mu trebati neko vrijeme da se vrati u formu. Njegov povratak je planiran iza Nove godine, a kako sada igraju Warriorsi sigurni smo da neće žuriti.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*