Sva deca ‘Reign mana’

Izvor: Sportska sećanja

Šon Kemp je igrač čija se zakucavanja pamte i prepričavaju i danas, bio je najatraktivniji igrač NBA lige devedesetih, a sa Pejtonom je činio tandem koji je doveo Sijetl Supersonikse do NBA finala, igrajući najatraktivniju košarku u ligi. Za sve ljubitelje košarke, “The Reign Man” Šon Kemp je ostao upamćen kao čovek koji je sa lakoćom izvodio najlepše stvari na košarkaškom terenu, bilo da je reč o zakucavanjima više nalik na gimnastičarske vratlomije nego na košarkaške poteze, ili o driblingu neshvatljivo dobrom u odnosu na visinu koja ga je krasila.

Draftovan je kao 17. pik prve runde 1989. godine od strane Sijetl Supersoniksa, a već od svoje druge sezone u dresu Sijetla počeo je da beleži po 15 poena i skoro 10 skokova u proseku po meču i da oduševljava sve navijače svojim neverovatnim potezima. Njegovo lice je vrlo brzo postalo zaštitni znak NBA lige devedesetih, a u to vreme mnoge dečije sobe širom sveta su bile pune postera Šon Kempa. Stekao je ono što mu je od malih nogu uvek nedostajalo, pažnju i poštovanje za sve što je učinio. Nažalost zbog velikih problema van terena još od detinjstva, pa preko cele karijere, nije napravio u karijeri koliko je po talentu mogao.

Vrhunac u karijeri je doživeo 1996. godine igrajući za Sijetl Supersonikse, sa Pejtonom je doveo tim do NBA finala, ali dalje nisu mogli, Bulsi su bili prejaki. Posle toga je usledio pad u karijeri, sve slabije igre i sve veći problemi sa zavisnošću, ali je i već do tad u karijeri uradio dosta, sasvim dovoljno da ga svi ljubitelji košarke pamte kao jednog od najatraktivnijih igrača koji je ikad igrao. Podsetite se i uživajte u deset najboljih zakucavanja po izboru NBA TV, majstora zakucavanja Šon Kempa, čoveka zbog koga su mnogi od nas proveli noći besane, nestrpljivo čekajući njegovo novo neverovatno zakucavanje.

Sedmoro dece sa 6 žena

Kemp je jedan od atleta i bivših sportista sa navećib brojem potomaka. Zvanično Kemp ima 7-oro dece sa šest različitih žena. Njegov najstariji sin Šon Kemp Junior igrao je u NCAA za tim iz Vašingtona, a nakon toga i u Razvojnoj ligi. Za sada od NBA zvezda uz rame Kempu može da stane samo Dwight Howard, koji je u poslednjih pet sezona promenio isto toliko klubova i sada je po treći put u Lakersima.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*