Ne kači se s Perom!

Youtube / screenshot

Izvor : MakNBA

Jedan od najstarijih rookiea u istoriji lige Pero Antić je stigao u već formiranu i snažnu ekipu Atlanta Hawksa. Već na samom početku je pokazao da nije klasičan rookie, već izrađen igrač. Logično, jer Pero je stigao u NBA sa gomilom iskustva i trofeja u Europi. Isto tako nije imao tretman rookiea u Hawksima. Odmah je postao bitan član rotacije. Veoma snažan i iskusan igrač s odličnim šutom za tri brzo je postao jedan od glavnih igrača s klupe Hawksa.

Tada je Atlanta ušla u playoff kao poslednja ekipa Istoka. Imali su sjajnu koheziju u ekipi, Horford i Millsap na centru, Teague, Sefolosha i Carrol izvana. S klupe je ordinirao naš Antić, snajper Korver i odlična četvorka Mike Scott. Prvu utakmicu playoffa su igrali protiv Indiana Pacersa. Ekipa koja je bila u uzlaznoj putanji, uzeli su prvo mesto Istoka i imali sjajnu ekipu. Pod košem su ordinirali West i Hibbert (koji tada nije bilo toliko drvo kao danas) Granger je bio jedno najboljih krila lige, a imali su i mladog Georgea.

(Photo by Ron Hoskins/NBAE via Getty Images)

Prva utakmica se igrala u Indiani i tekma je bila u egalu. Veliki hendikep za Hawkse je bilo neigranje prvog centra Horforda koji je imao problema s povredama. Morali su odmah u prvoj utakmici pokazati zube, jer Pacersi su bili izrazito fizička ekipa i ako bi naišli na nekoga ko im ne može odgovoriti postali bi jako opasni. No, srećom Hawksi su imali Peru Antića. Iskusni centar nije se dao smesti na provokacije suparničke ekipe i odigrao je odličan meč. Bio je konstanta pretnja izvana i rušio koncepciju Pacersa jer je 217cm visoki i spori Hibbert morao čuvati perimetar.

Pero je možda i dobio utakmicu kada je pokazao, sredinom 3. četvrtine, da neće biti lako s Hawksima i da ih Pacersi neće otpuhati s terena. Nakon jednog picka zakačio se s Davidom Westom. West je bio tada već iskusni NBA veteran koji nije navikao da mu se netko suprotstavlja, pogotovo ne “neki” rookie. Antić nije odstupao i pružio mu je najveći “staredown” sezone! Nije se pomaka ni milimetra i pokazao je Westu, a i ekipi Pacersa da su Hawksi spremni i na fizičku igru.

Tu utakmicu su Hawksi na kraju i dobili, 101-93 je bio rezultat. Antić je ubacio 8 poena i uzeo 7 skokova, dok je najbolji strelac bio Teague sa 28 ubačaja. Napravili su break u prvoj utakmici i pokazali Pacersima da im neće biti lako. Na kraju je serija otišla do 7. utakmice u kojoj su Hawksi ipak morali potpisati poraz.  No ta ekipa Hawksa je tek bila u izradi i već iduće godine su napredovali do toga da uzmu prvu mesto u konferenciji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*