Istorijski preokret u režiji T-Maca: 13 poena za 35 sekundi

screenshot / youtube

Jedan od najdominantnijih napadača svih vremena je bio Tracy McGrady. Počeo je s bratićem Carterom u Raptorsima, da bi se tek u Magicu etablirao kao nezaustavljivi napadač. Pogađao je na sve načine, bio je strašan šuter, a imao je i odlične fizičke predispozicije. Kada to dvoje spojimo dobijemo fantastičnog igrača.

Nerijetko je bio prvi strijelac Lige, a najviše je ubacivao u sezoni 2002/03 kada je imao malo više od 32 poena u prosjeku. Gazio je konkurenciju u Magicu, a kasnije je prešao u Rocketse. Tamo je činio sjajan duo s Mingom, no nažalost problemi s povredama kod obojice igrača koštale su Rocketse uspjeha, a njih dvojicu boljih karijera. No, usprkos tome T-Mac je zaslužio svoje mjesto u Hall of Fameu u koji je ušao prije četiri godine.

No, svejedno nam je T-mac ostao u sjajnom sjećanju, pravi “what if” igrač kojega nikada nećemo prežaliti. Sada je Tv komentator, a T-Mac vjeruje da bi u današnjoj NBA bez problema bio pri samom vrhu strijelaca u Ligi. -“Bez problema bi zabijao 35-40 poena po utakmici. Ubacivao sam 32 bez toliko trojki. C’mon man.”- rekao je T-Mac.

Slažemo s njime. T-Mac je bio poseban igrač, kada je u formi bio je nezaustavljiv. To je dokazao i Popu i Spursima kada je odigrao možda i najbolju sekvencu u povijesti Lige.

T-Mac on fire!

Košarkaši Houston Rocketsa su 9. decembra 2004. nakon velikog preokreta u derbiju Teksasa pobedili San Antonio 81:80, a junak trijumfa bio je Tracy McGrady.

Točno prije 17 godina, T-Mac je za svega 35 sekundi postigao je neverojatnih 13 poena i svoju ekipu od minus osam (76:68) odveo do pobede:

 

Podsjetimo, McGrady je bio deveti pick Toronta na draftu 1997. i prve tri sezone proveo je Kanadi. Nakon toga je od 2000. do 2004. igrao za Orlando, a od 2004. do 2010. nastupao je za Houston.

Igrao je još za Detroit, Atlantu, kineski Jingdao i San Antonio u kojem je 2013. završio karijeru. Sedam puta bio je igrač na All-Star utakmici, a nastupao je i za reprezentaciju SAD-a.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*