Tandem koji je mogao da napravi velike stvari!

screenshot

Allan Houston i Latrell Sprewell, tandem koji je mogao da napravi velike stvari.

Potpuno različiti stilovi igre, dijametralno suprotni karakteri, ali igrači koji su strašno dobro dopunjavali jedan drugog. Houston je uticao na Sprewellovu igru pri razvijanju pouzdanog šuta, a Sprewell je učio Houstona da bude agresivniji, i da počne sam da pronalazi pozicije za šut, umesto da se 100% oslanja na saigrače.

Ovaj tandem je igrao veliko NBA Finale 1999. godine. protiv San Antonio Spursa. Obojica su bili sjajni. Spewell 26 poena kroz seriju, a Houston 22.

Poslednje finale tima iz ‘Velike jabuke’

Da je Patrick Ewing bio zdrav i igrao to finale, možda bi mogli da razmišljamo o drugačijem ishodu. Svi fanovi Knicksa sigurno su proveli dosta vremena misleći o tome.

Alan Houston: Mid range master

Bio je fantastičan šuter i jedan od najvažnijih igrača New York Knicksa otkako je 1999. godine stigao iz Detroit Pistonsa nakon isteka rookie ugovora, i predstavljao je pravog lidera tima. Knicksi su sa njim u sastavu bili jedna od najboljih ekipa lige, dok se i sam Houston osećao kao „riba u vodi“ tokom nastupa u Madison Square gardenu. Čuvena trojka protiv Heata doneo mu je unosan ugovor od preko 100 miliona dolara.

A onda je sve „otišlo k’ vragu“. Houston je zbog povrede kolena morao da propusti veći deo sezone 2003/2004, da bi, nakon pokušaja da se vrati u ekipu tokom leta 2004. godine, odigrao tek 20 utakmica zbog toga što povreda nije bila kompletno zalečena. Ostao je u ligi do 2005. godine, nakon čega se povukao.

Iako je u NBA proveo 12 godina, i za to vreme ostvario neke poprilično zapažene rezultate, gotovo je izvesno da bi Houston danas bio spominjan kao jedan od najboljih igrača koji su igrali košarku na prelazu milenijuma. Ovako, za njegovo ime vezan je koš protiv Miamia, kao i gotovo savršen šut, ali je na terenu proveo premalo vremena da bi zacementirao svoje mesto među velikanima.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*