Nova zvijezda u Indiani

RookieWire

Rookie bekovi izgleda jako vole Indianu. Carslie je trener poznat po tome što bekovima daje dosta prostora, što je zorno demonstrirao Duarte u prošloj sezoni. Krenuo je izvanredno, da bi se kasnije ipak ugasio. Ove sezone Bennedict Mathurin imao je još bolji početak sezone. Mladi bek sa Arizone demonstrirao je u prve tri utakmice izvrstan napadački repertoar i zasada uz Banchera pokazao najviše od rookiea.

Mathurin je porijeklom sa Haitija a djetinjstvo je proveo u Kanadi. Igrao je za sve mlađe dobne kategorije za Kanadu da bi se nakon srednje škole otisnuo u NCAA ligu. Izabrao je Arizonu kao najbolji kanadski prospekt iz njegove generacije. Već nakon prve sezone na Arizoni razmatrao je izlazak na NBA draft. Kombinacija mekane ruke i vrlo dobrih fizikalija zaintrigirala je NBA ekipe, ali Mathurin je ipak na kraju odlučio da će provesti još jednu sezonu na Arizoni. Odluka je bila dobra, popravio je sve brojke i pokupio je sve nagrada za najboljeg igrača Pac-12 konferencije.

Izašao je na NBA draft, a izabran je kao šesti pick u Indiana Pacerse. Duarte jest odigrao fantastičan prvi dio sezone, no pad u drugom dijelu je ipak malo uznemirio Carsliea i njegov stožer. Potrebna im je pouzdanija opcija, posebno kada je jasno da će Hield biti razmijenjen čim stigne optimalna ponuda. Mathurin je bio idealno rješenje, bek šuter strašnog atleticizma, dugačkih ruku i mekanog šuta. Njegovo sampouzdanje je ogromno, prije početka lige izjavio je da nikome ne priznaje da je bolji od njega dok to ne pokaže. Sudeći po prve tri utakmice, malo tko je odigrao bolje u direktnom duelu s njim.

Sezonu je otvorio “lagano” sa 19 poena u porazu od Wizards. Uslijedio je meč protiv Spursa kojima je s klupe ubacio čak 26 poena uz 3/6 za tri poena. Svoj Nba rekord je popravio već u narednoj utakmici protiv Pistonsa kojima je ubacio 27 poena uz čak pet pogođenih trojki.

Njegov start je čak i nešto bolji od Duareovog prošle sezone

 

Mathurin zasad ubacuje više poena, efikasniji je i puno bolji u skoku. Pacersi i Mathurin će morati paziti da se ne dogodi pad kao što je bio Duareov prošle sezone. Istina, povrede su učinile svoje, Duarte je propustio cijeli posljednji dio sezone. Zasada Mathurin ulazi s klupe, a samo je pitanje vremena kada će postati starter.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*