Boogie: “Zašto ja više nisam u NBA?!”

screenshot

DeMarcu Cousins bio je paklen igrač. Prototip pravog modernog centra, snažnog i pouzdanog pod koše, isto tako pokretljivog i lake ruke. I Kingsima je izgradio reputaciju jednog od najboljih igrača lige. No, istorijat povreda i nezgodan karakter koštali su ga karijere.

Svi se pitamo – gde li je Cousins, dođavola, danas?

Zašto nisam u NBA?

32-godišnji bivši NBA centar igrao je za sedam različitih timova, uključujući Warriorse tokom sezone 2018-19. Tri godine kasnije, glavni menadžer Warriorsa Bob Myers i dalje komunicira sa Cousinsom.

“DeMarcus me nazvao pre mesec dana i rekao mi je: ‘Zašto nisam u NBA-u?'”, rekao je Myers za podcast “All The Smoke” tokom novembra. “A ja sam rekao: ‘Želiš taj odgovor? … Zato što se ljudi boje kako ćeš se ponašati.’ A on je kao ‘Zašto?’ A ja sam rekao, ‘Pa koji god da je razlog, sada je tu.’

Myers je dodao…

“I sviđa mi se DeMarcus. Vi ga možda poznajete. Jednostavno, ne mogu ga kriviti zbog svega što je prošao.”

Istorijat pada

Cousins ​​(32) proveo je svojih prvih sedam godina u NBA ligi sa Sacramentom, gdje je se profilisao kao franšizni igrač, ali se također umešao u brojne kontroverze. Naime, liga ga je suspendovala na dve utakmice u 2012. zbog sukoba s komentatorom Spursa i bivšim igračem Seanom Elliottom nakon što je Elliott rekao da je Cousins ​​pokušao “maltretirati” Tima Duncana u utakmici. U prosincu te sezone, Kingsi su ga također suspendovali na neodređeno vreme zbog “neprofesionalnog ponašanja i ponašanja štetnog za tim”. Tako je to počelo, ili – eskaliralo.

Nakon što je razmenjen u Pelicanse nakon nešto više od polovine sezone 2016.-17., Cousins ​​je ponovno pokazao svoje goleme talente s nizom utakmica u kojima je postigao sjajne brojke igrajući u tandemu sa Anthony Davisom, ali u januaru 2018. pokidao je ahilovu tetivu, okončavši time sezonu. Čini se i vrhunsku karijeru.

Cousins ​​je tada potpisao minimalaca i pridružio se Warriorsima, koji su 2019. stigli do NBA finala, a ponovno su ga mučile povrede. Nakon sezone potpisao je jednogodišnji ugovor s Lakersima, ali je ponovo pokidao ahila tokom predsezonskog treninga i propustio celku sezonu 2019.-20.

Stari dobri Boogie

Nakon kraćeg izleta u Houston, svoju poslednju sezonu proveo je sa Nuggetsima, za koje je prosječno postizao 8,9 poena, 5,5 skokova i 1,7 asistencija u 31 utakmici ulazeći sa klupe.

Odlazak u Taiwan

I tako, Cousinsova karijere je na stend buy-u a i sam igrač se nedavno zapitao šta će biti sa njim, i podelio svoje želje…

Sada se čini da bi Cousins ​​mogao biti na putu da krene putem Dwighta Howarda. Mediji su nedavno izvestili da se Cousins ​​priprema vrlo brzo preseliti u tajvansku T1 ligu, na temelju dojave sportskog izvjestitelja na UDN-u, Lee Yi-Shen i nekoliko anonimnih T1 igrača.

Još uvijek nije bilo javne potvrde iz T1 lige ili Cousinsa o njegovom potpisu, a još uvijek nije poznato kojoj ekipi će se Cousins ​​pridružiti. Međutim, Tainan TSG Ghosthawks, ili Kaohsiung Aquas pominju se kao opcije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*