Dončićeva neverovatna partija: “Dajte mi pivo”

Screenshot

Luka Dončić ispisao je povijest košarke. Slovenac je na Badnjak ubacio 50 koševa u pobjedi nad Houstonom, na Božić je zabio 32 u pobjedi protiv Lakersa, a sinoć je na svom domaćem parketu otišao korak dalje u pobjedi svojih Dallas Mavericksa protiv New York Knicksa.

Slovenac je gostima ubacio 61 poen, uhvatio je 21 skok i podijelio 10 asistencija. Triple-double učinak sa 60 koševa i 20 skokova nije viđen u povijesti najjače košarkaške lige svijeta, a Dončić je oborio rekord karijere u poenima. Svoj prethodni rekord popravio je za devet.

Četiri sekunde prije kraja četvrte četvrtine Knicksi su imali dva poena razlike, a Dončić jedno slobodno bacanje. Namjerno je promašio, uhvatio loptu i zabio za produžetke. U njima je Dallas na kraju slavio sa 126:121, a Dončić je upisao 53. triple-double karijere. Ispred njega je u NBA povijesti samo devet igrača iako 23-godišnji Slovenac igra svoju tek petu sezonu.

Samo 33.9 sekundi prije kraja posljednje četvrtine Teksašani su gubili s devet poena razlike, ali je onda Dončić zabio šest od posljednjih 12 poena svoje ekipe u regularnom dijelu, dok su Knicksi upisali samo tri poena. Nakon utakmice Slovenac je izjavio: “Preumoran sam, treba mi pivo za oporavak.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*