Team Jordan vs Team Bryant

fadeawayworld

Od pre nekoliko sezona All-Star meč se igra u novom formatu. Za razliku od prijašnjih godina kada su igrači bili podjeljeni na konferencije, ovaj puta smo dobili dva kapitena koja su izabrala svoje ekipe. Na prvom tako odigranom meču zvezda, navijači su odlučili da će to biti Lebron James i Steph Curry, a nakon toga obojica su odabrali ostalih 11 igrača s kojima će biti u ekipi. Već prve godine ovo je urodilo plodom, a nastavilo se i druge. Čak su se vidjele i naznake obrane i natjecateljskog duha, nečega čega je jako falilo u prošlim izdanjima All-Stara.

No što bi bilo kada bi za kapitene ekipe postavili dva možda i najveća košarkaša ikada, Michaela Jordana i Kobea Bryanta? Utakmica bi sigurno bila poput Finala NBA lige, ovi igrači bi sigurno dali sve od sebe za pobjedu, a tko bi na kraju izašao kao pobjednik?

Team Jordan

PG – Magic Johnson

Nema uopće dileme oko ove pozicije. Možda i najbolji playmaker koji je ikada igrao košarku.Vođa Showtimea bi se idealno uklopio u ovu ekipu (kao i u bilo koju drugu), te bio sigurno bio jedan od atraktivnijih igrača u ovoj zvjezdanoj ekipi.

SG – Michael Jordan

Tko drugi da starta na beku nego njegovo Veličanostvo Zrak. O Jordanu ne treba previše trošiti riječi, samo da bez premca zaslužuje ovu poziciju, kao i kapitensko mjesto.

SF – Larry Bird

http://fadeawayworld.com

Larry Ptica dolazio kao jedini bjelac u ovoj ekipi i ponajbolje krilo svih vremena. Izuzetno clutch igrač, izražene košarkaške inteligencije. Na terenu je sposoban raditi sve, od zabijanja, asistiranja, sve do igranja agresivne obrane. Ova ekipa ne bi bila potpuna bez njega.

PF – Charles Barkley

Iako bi ovo mjesto vrlo lako mogao uzeti i Karl Malone, Barkley je u svom primeu jednostavno bio nezaustavljiva sila. U napadu je radio sve, bio je i izuzetan skakač na oba kraja parketa, te je dominirao i u obrani. Sir Charles je jednostavno mogao sve na terenu, čak mu ni kile ni nedostatak kojeg centimetra nisu smetali.

C – Hakeem Olajuwon

Bill Baptist/NBAE via Getty Images

Najtalentiraniji i tehnički najbolji centar svih vremena zatvara ovu petorku. The Dream je bio možda i najbolji igrač Lige poslije Jordana, što je dokazao s dva naslova prvaka kada je Jordan udarao lopticu palicom. Kao ni o ostatku ove petorke o Olajuwonu ne treba trošiti riječi. U napadu nezaustavljiv, u obrani neprelazan, idealan centar za ovu ekipu.

Klupa: John Stockton, Reggie Miller, Clyde Drexler, Scottie Pippen, David Robinson, Dennis Rodman, Karl Malone

Team Bryant

PG – Allen Iverson

Iako je po stilu igre više bek šuter, Iverson je nedvojbeno izvstan igrač. Vodio Sixerse do velikog Finala na svojim leđima, imao najubojitiji crossover ikada na koji je čak i Jordan “pao”. Nevolja za svaku obranu, izuzetno brz i neugodan, sigurno bi pronašao svaku rupu u obrani, pa čak i protiv ove Jordanove ekipe.

SG – Kobe Bryant

USA TODAY Sports

Kao i kod Jordanove ekipe mjesto beka šutera čvrsto drži “Jordan svog vremena” Kobe Bryant. Kao i o Gosn. Zraku o Mambi također ne treba trošiti riječi. Strašan natjecatelj, čovjek za kojega nema izgubljene utakmice, dao bi ovom meču pravi natjecateljski žar.

SF – Tracy McGrady

Ova ekipa bi se oslanjala na svoju napadačku moć, a T-Mac je jedan od najboljih napadača u svojoj eri (a i šire). Napadački repertoar mu je ogroman, mogao je zabiti na koji god način je htio, te je bio nemoguć za čuvanje. Stvarao bi probleme bilo kome, pa čak i Jordanu i ekipi na drugoj strani. Koliko je moćan u napadu, samo treba pitati Spurse…

PF – Tim Duncan

Big Fundamental je na poziciji četvorke. Možda i najkompletniji visoki igrač ikada, izuzetno miran i staložen. Igrač bez prave mane. Idealno bi se uklopio u svaku ekipu, te od nje praktički sam napravio contendera. U obrani sjajan, u napadu će zabiti sve što je potrebno pa čak i više. Idealan suigrač.

C – Shaq O’Neal

Bryantov dobar prijatelj i suigrač iz Lakersa Shaq je bio neponovljiva sila po košem. Ono što je Olajuwon radio na elegentnost i tehniku, Shaq je radio na čistu silu. Nijedan obruč nije bio siguran kada Shaq krene na njega. No on nije bio samo siledžija, već je jako pametno koristio svoju snagu i brzinu, te baš zbog toga bio jedan od najboljih centara ikada.

Klupa: Ray Allen, Paul Pierce, Dirk Nowitzki, Kevin Garnett, Vince Carter, Jason Kidd, Steve Nash

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*