Top 5: Učinak naših igrača, 26. 10. 2016

1. Jusuf Nurkić (Denver Nuggets)

26 min, 23 p (13-9 za 2, 6-5 slobodna), 9 sk,  3 as

Jusuf Nurkić, prvi centar Nuggetsa, bio je među najboljim pojedincima u pobedi svog tima nad Pelicansima. Dok je bio u igri delovao je sigurno i čvrsto, bio je pouzdan u odbrani, efikasan u napadu, učestvovao je aktivno u igri svoga tima – organizaciji igre i protoku lopte, poentirao, skakao, i dodavao. Meč je završio sa 23 poena i 9 skokova za 26 minuta koliko je proveo u igri.

2. Nikola Vučević (Orlando Magic)

36 min, 17 p (14-7 za 2, 4-3 slobodna),  14 sk, 3 as

U dresu tima iz Orlanda, Nikola Vučević odigrao je dobar, ne i vrhunski meč. Bio je dobar u odbrani, jedini koji se ravnopravno nosio sa Whitesideom, kontrolisao je skok dok je bio u igru, nije forsirao šut, a u napadu je pokazao raznovrstan repertoar. Na kraju je meč završio sa 17 poena i 14 skokova od čega 5 u napadu, i 3 asistencije. Mario Hezonja je dobio šansu, za 14 minuta imao je 3 poena (5-1 šut iz igre), uz 3 skoka i 2 asistencije.

3. Bojan Bogdanović (Brooklyn Nets)

 23 min, 21 p (9-6 za 2, 8-3 za 3),  5 sk

Bojan Bogdanovic je u porazu svojih Netsa od Celticsa (117-122), uradio ono sto se od njega ocekivalo. Bio je najefikasniji u svom timu (21 p), kada je bio na terenu njegov tim je imao pozitivan rezultat, a imao je nekoliko atraktivnih poteza i vrlo sigurnih suteva sa distance. Kada se rezultat lomio, Bojan je bio jedini koji je poenima i sigurnom rukom održavao svoj tim u igri. Netsi su izgubili najviše zbog činjenice da su ostale uzdanice tima iz ‘velike jabuke’ (Lopez, Lin) odigrali ispod očekivanja.

4. Goran Dragič (Miami Heat)

28 min,  16 p (15-7 iz igre, 2-2 slobodna), 6 sk, 6 as

Goran Dragič je u pobedi svojih Heatsa odigrao koliko je trebalo da odigra, ni vrhunski (što se od njega očekuje kao od prve zvezde tima), niti loše. 16 poena, 6 skokova i 6 asistencija, siguran u organizaciji igre, u prvom poluvremenu pokušavao je prodorima pod koš razigravati saigrače na pozicijama za šut, ali takvu su igru lako „čitali“ igrači Magica. Kada se odlučio na prodore i polaganja, bio je znatno efikasniji i sigurniji. U prvom poluvremenu igrao je slabije odbranu, falilo mu je agresije u igri, a brzo je već na početku drugog poluvremena ušao u problem sa faulovima. U nastavku je to nadoknadio.

5. Dragan Bender (Phoenix Suns)

12 min,  10 p (3-2 za tri, 2-1 za 2),  2 sk, 1 ukradena l.

Konačno, mladi Bender imao je odličan debi za ekipu Sunsa. Odlično je iskoristio svoju minutažu i šuterski je bio poprilično siguran. Postigao je dve trojke, od toga jednu od table. Njegov učinak nije uticao na rezultat meča, veću šansu je dobio u trenucima kada su suparnici iz Sacrementa već imali osetnu rezultatsku prednost. No, zanimljivo je da je njegov Phoenix, u 12 minuta – dok je Bender igrao – imao 10 poena prednosti u odnosu na rivala.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*