Zašto ne igra Nikola Vučević?

Screenshot

Ljubitelji košarke se pitaju šta se to u poslednje vreme dešava sa Nikolom Vučevićem nekada nezamenjivim članom startne postave Orlando Magica na poziciji broj pet. U poslednja tri meča Vučevića nema na terenu, a zbog slabog starta i drugačije koncepcije igre trenera Vogela u poslednjih devet mečeva Vučević je počinjao sa klupe. To je otvorilo prostora za glasine da bi Vučević uskoro mogao biti deo trade paketa, jer prednost dobijaju Biyombo pa čak i Ibaka.

No, ovoga puta glavni razlog za Vučevićevo izbijanje sa terena su bolovi u desnom donjem delu leđa. Uzrok je nezgoda koja se dogodila na meču protiv Hornetsa, kada je Vučević nakon duela sa Royom Hibertom tresnuo na pod, ostajući da leži nekoliko sekunde pre nego što je odhramao u svlačionicu.

Iako je već sinoć protiv Atlante trebao biti u timu, Vučevič je povratak odložen zbog toga što je i dalje osećao bolove. Verovatni povratak na teren crnogorskog diva očekuje se možda već večeras protiv Clippersa, no izglednije je da će to biti u petak kada Magic izlazi na okršaj Brooklyn Netsima.

Inače Vučević u ovoj sezoni beleži 12.2 poena, 11 skokova, i 2.5 asistencije po meču, dok je u poslednjih 9 mečeva kada je počinjao sa klupe imao prosek od 13 poena, 10 skokova i 2.5 asistencije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*