Top 5: Učinak naših igrača za 20.12. i 21.12. 2016.

1 Nikola Vučević

40min 26p 12s 3a

Nikola se privikao na novu ulogu s klupe. Predvodnik je 2.ekipe no naravno ostaje u igri i kada glavne vedete uđu. Protiv Heata je većina napada polazila od njega, te je odlično završavao s visokog posta i delio asista. Dominirao je u skoku i na kraju bio čovek s skoro najvećom minutažom iako je počeo s klupe.

2 Goran Dragić

45min 19p 4s 5a

Heat je u velikom padu. Goran radi sve da bi došli do pobeda ali ne ide. Protiv Magica je više zabijao nego asistirao ali ni to nije upalilo. I dalje je odličan u tranziciji, no na postavljen napad kao i većina Heata ima problema. Lavovski su se borili no Magic je bio bolji nakon čak 2 produžetka

 

3 Nikola Mirotić

21min, 11p, 6sk

Rešio je svoje razmirice s trenerom i upravom Bullsa i vratio se u rotaciju. Nikola je dosta loš ove sezone, slabo šutira tako je bilo i protiv Wizardsa. Od njega se očekuje da širi reket ali s ovakvim lošim šutom to nikako ne radi dobro. U obrani je čak bio i solidan i delomično je sačuvao Morrisa.

 

4 Nikola Jokić

20min 9p 6s 1a

Nikola Jokić je, u odnosu na prethodne mečeve, pružio jednu ispodprosečnu partiju – za 20 minuta 9 poena, 6 skokova i 1 asistencija. Čini se da se Feried (15 p, 11 sk) nešto bolje od njega snašao u ovom meču, posebno u duelima sa dominantnim Jordanom. Nikola je i u ovom meču brzo ušao u problem sa faulovima zbog čega mu je Malone i ograničio minutažu.

5 Mirza Teletović

19min, 9p, 5s

Bucksi su se borili protiv prvaka i dobrano su ih namučili. Izborili su produžetak, a Mirza je pružio solidnu partiju. Dobro je šutirao, uhvatio je dosta skokova i fino je širio reket. Tačno ono što njegova ekipa traži od njega.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*