Okršaji divova na Božić

David Liam Kyle/NBAE via Getty Images

Već tradicionalno, na Božić, najbolji timovi i igrači NBA idu jedni na druge. Ovo je dan kada će prvi put ove sezone koplja ukrstiti prošlogodišnji finalisti – Cleveland Cavaliers i Golden State Warriorsi, meč je na programu u nedelju, u Clevelandu, sa početkom u 20.30.

Šest igrača iz Top 10 i osam iz Top 15 biće na terenu u nedelju. Ovo je i prilika da vam predstavimo TOP 10, prema izboru NBA lige:

1.JAMES HARDEN, HOUSTON ROCKETS

U ovoj sezoni Harden je već imao 16 utakmica sa više od 25 poena i 10 skokova po meču, a u poslednjih pet mečeva beležio je 26 poena, 12.2 asistencije i 9.2 skoka.

2.RUSSELL WESTBROOK, OKLAHOMA CITY THUNDER

Triple double prosek Russella drži ga u najtesnijoj konkurenciji za MVP-a prvenstva. Prošle sedmice beležio je 32.2 poena, 9.4 asistencije, 8.8 skokova i 1 ukradenu loptu po meču.

3.LEBRON JAMES, CLEVELAND CAVALIERS

Cavsi su u seriji pobeda, a Lebron i Irving deluju nezaustavljivo. Lebron je beležio 28.8 poena, 8.5 skokova, 7.5 asistencije, i 1.5 ukradene lopte u tom period, uz 52.4 % šuta za tri poena.

4.KEVIN DURANT, GOLDEN STATE WARRIORS

Sa sjajnim procentom šuta (53 %) i odličnim brojkama u zadnjih pet mečeva – 24.8 poena, 8.2 skoka, 4.6 asistencije i 1.2 blokade, Durant potpuno spreman dočekuje veliki okršaj.

Soobum Im-USA TODAY Sports

5.KAWHI LEONARD, SAN ANTONIO SPURS

Ključni igrač Spursa ove sezone nije statistički impresivan kao prethodnici ali je srce ekipe koja može svakoga da iznenadi – 21 poen, 5.8 skokova, 3.8 asistencija, 2.2. ukradene lopte u zadnjih pet mečeva.

6.STEPHEN CURRY, GOLDEN STATE WARRIORS

Steph je kormilo ratničkog broda prepustio Durantu, i čini se da čuva snagu za velike mečeve kakvi slede. Na prošlih pet mečeva svega 19.4 poena u proseku, uz 6.4 asistencije, 4.4 skoka, 2 ukradene lopte.

7.DEMAR DEROZAN, TORONTO RAPTORS

Prva kandža Raptora beležila je u prošloj sedmici 28.2 poena, 3.8 skokova, 3.2 asistencije.

8.GIANNIS ANTETOKOUNMPO, MILWAUKEE BUCKS

“The Greek Freak” je oktriće sezone i igrač koji je najviše napredova i vodi svoje Bucska sigurnom rukom ka play offu. U poslednjih pet mečeva – 27 poena, 9.6 skokova, 2.4 asistencije, 2.6 ukradene lopte i 1.2 blokade.

Dan Hamilton-USA TODAY Sports

9.MARC GASOL, MEMPHIS GRIZZLIES

I dalje jedan od najboljih odbrambenih igrača lige, bio je odličan sa 38 poena protiv Pistonsa gde je u mali džep stavio njihovog diva, Andrea Drummonda. Beležio je 21.4 poen, 7.2 skokova, 4.2 asistencije, i 1 ukradenu loptu u zadnjih pet mečeva.

AP Photo/Mark Humphrey

 

10.CHRIS PAUL, LOS ANGELES CLIPPERS

Kada nema Griffina, nema zime jer tu je ove sezone vrlo sigurni Chris Paul. Vodio je svoj tim u važnoj pobedi nad Spursima, a beležio je u poslednjih pet mečeva 16.2 poena, 9.8 asistencija, 4.2 skoka i 1.4 ukradenu loptu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*