Fadeaway World: 7 ludih predviđanja za 2017.

Kingsi u play offu

Koliko god suludo to zvučalo, ali Sacramento Kingsi mogli bi da se domognu play offa i trenutno jesu na 8-oj poziciji na Zapadu sa skorom 14-19 (najveću pretnju prave im trenutno Nuggetsi, mada ni Blazersi nisu za bacanje iako su u vrlo lošoj seriji, poput Clippersa koji su posle fantastičnog starta pali osakaćeni povredama). Fanovi Kingsa veruju da bi upravo plasman u play off (gde bi se išlo direktno na Warriorse sa 8. pozicije) zadržao nezadovoljnog Boogia Cousinsa u gradu.

Clippersi ispadaju u prvom krugu play offa

U jednom momentu delovalo je kao da su posložen tim, igrali su ubedljivo najbolju košarku na početku sezone, imali sjajan start i zagarantovane pozicije u gornjem domu Zapadu. A, onda su došle povrede… prvo je stradalo koleno Blakea Griffina, pa je u poslednje vreme i Chris Paul van igre… ušlo se u lošu seriju, i sada je pitanje koliko će Clippersi daleko dogurati jer sa trenutne sedme pozicije idu na Spurse ili Rocketse a protiv njih ovako raštimovani nemaju nikakve šanse.

Kawhi Leonard (treći put zaredom) je odbrambeni igrač lige

„Tihi  ubica“ dečjeg lica. Nije atraktivan poput Westbrooka, Hardena ili Duranta, ali igra fenomenalno i nosi svoje Spurse ove sezone. Iako, zbog mirnog temperamenta još niko ne može povezati njegove superdefanzivne sposobnosti sa ulogom lidera u svojem timu, i generalno u Ligi.

Fred Hoinerg napušta Chicago

Medeni mesec u ‘vetrovitom gradu’ polako završava, čini se tragedijom. Klub poput Chicaga, alergičan na rezultatske neuspehe, ne bi mogao oprostiti izostanak play offa ove sezone. A sve se čini da će do toga doći. Nakon dve razočaravajuće sezone, obećavalo se mnogo – dovedeni su Rondo i Wade – obojica sa šampionskim prstenjem, ostao je Butler kao lider novog tima Bullsa. I dobro se krenulo u sezonu, sa 3-0, ali je vrlo brzo njihova igra pročitana. Rondo igra ispod svog nivoa, to nije onaj Wade koji je Heat vodio to tri prstena, a igra Butlera i Bullsa zasnovanih na njegovoj improvizaciji vrlo se lako čita. Čini se da romansa trenera Hoinerga sa Bullsima broji svoje poslednje trenutke.

DeRozan postaje zaštitno lice na igrici

Nakon Westrbooka u 2016., Hardena, Duranta, Lebrona, pa čak i ‘obrve’ Davisa u poslednjih nekoliko godina, pitanje za fanove je otvoreno – ko je sledeći atleta na naslovnici za igricu NBA Live 2017? Svi veruju da je to rezervisano za DeMara DeRozana koji ove sezone igra sjajno u Raptorsima, drži ih na sigurnoj drugoj poziciji Istoka, a sam je postao rekorder franšize po broju koševa. Treba li još nešto?

Povratak Chrisa Bosha

Chrish Bosh se nije zvanično penzionisao, i njegova košarkaška budućnost je još uvek neizvesna a povratak na teren otvorena opcija. Zbog ozbiljnih zdravstvenih problema Bosh nije igrao od prošle sezone, no čuda su moguća, i nekadašnji All star se lako može vratiti na parket. Jedino je pitanje hoće li se vratiti u Heat ili u neki drugi tim? Pominju se Cavsi i ponovno igranje sa Lebronom kao vrlo izvesna opcija ukoliko dođe do povratka na teren.

Giannis postaje TOP5 igrač Lige

Neverovatni leteći Grk nas već u ovoj sezoni oduševljava igrom u Bucskima. Kidova ‘devojka za sve’, od playa do pokretnog centra, Giannis Antetoukompo je igrač kakvog bi svaki trener samo poželeo. Neverovatne veštine, brzina i lakoća sa kojom on igra ostavljaju bez daha. Ove je sezone na prosecima od 23 poena, 8.9 skokova i 5.9 asistencija. Ukoliko tako nastavi biće, smatraju sa Fadeaway-a, među top 5 igrača lige.

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Publika u Chicagu prizivala 'proročanstvo' - Ostatak Sveta
  2. Top 5 destinacija za Chrisa Bosha - Ostatak Sveta
  3. Recap sezone: Chicago Bulls - Ostatak Sveta
  4. 10 stvari koje se neće desiti u sezoni 2018-2019 - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*