Nikola u novoj ulozi!

foxsports.com

Nikola Vučević je jako dobro ušao u sezonu. Kretao je u petorci i bio jedan od najboljih igrača Magica. No, nešto nije štimalo u ekipi, gubili su utakmice, a dosta igrača nije pružalo igre kakve se od njih očekuju.

Za početak je maknio mladog i perspektivnog Paytona iz petorke i pružio šansu iskusnom D.J. Augustinu. Vođen tim primerom Vogel je odlučio dati šansu iskusnim veteranima kako bi što više izvukao od ove ekipe i “ukrao” poneku utakmicu na iskustvo. Zbog toga je naš Mario Hezonja izgubio mesto u rotaciji.

Odlučio je i pojačati obranu, stavljajući Greena i Gordona na mesto trojke (zato naš Mario sedi, jako loša igra u obrani) te pomeriti Biyomba u petorku uz Ibaku. To je značilo da naš Nikola Vučević mora ići na klupu. Iz prve to nikako nije dobro zvučalo, igrač Nikolnog kalibra mora startati i imati svoju kvotu lopti da bi bio koristan po ekipu. No ispostavilo se kao odlično rešenje. Prva stvar, Nikola ulazi s klupe i igra s rezervama, što znači više lopti za njega, te je ujedno odmah i korisniji. Isto tako protivnici su mu većinom druge petorke, tako da je i njemu lakše.  I na kraju, upario ga je s dobrim defenzivcima Paytonom, Greenom i Gordonom što znači manju potrošnju u obrani. Ali nije bitno ko počinje utakmicu, već onaj ko završava, a Nikola je u velikoj većini završnica na parketu.

Na kraju krajeva ovaj novi scenario uopšte nije loš za Nikolu, ima odlične brojke, minutaža je odlična, tako da Nikola ne samo da nije degradiran ovom rotacijom, već možemo reći da mu ovo u potpunosti odgovara.

Tome svedoči i da je u ozbiljnoj utrci za najboljeg 6. igrača lige.

I jedini centar koji je u priči. Sve u svemu u Orlandu su zadovoljni njegovim igrama, a isto tako možemo biti i mi jer Nikola nam gotovo svakodnedvno isporuči odličnu utakmicu!

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Nurkić tradeovan, ostali u 'izlogu' - Ostatak Sveta
  2. Recap sezone: Orlando Magic - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*