Zoran Erceg završio igračku karijeru

Nakon sasvim solidnog nastupa za reprezentaciju Srbije na EP u Francuskoj 2015., svi smo mislili da ce potpisati za neki veliki klub i nastaviti da igra jos nekoliko godina na vrhunskom nivou. Ispostavilo se da je meč za treće mesto na EP, koju su odigrale Srbija i Francuska 20 septembra 2015., njegov poslednji profesionalni meč. Juče je odlučio igranju košarke – reći zbogom! I to dva dana pre njegovog 32-og rođendana.

 

Vest je objavio izraelski novinar David Pick, na svom Twitter profilu gde stoji da je Zoran Erceg rešio da se penzioniše.

Srpski internacionalac karijeru je počeo u Poletu iz Novog Bečeja, zatim je došao u FMP Železnik, posle čega kreće njegova inostrana karijera. Igrao je za Olimpijakos, Panionios, Bešiktaš, CSKA i Galatasaraj. Pre godinu dana je završio saradnju sa turskim klubom, ali nakon mnogo spekulacija u sezoni 2015-16 nije imao klub.

 

Za reprezentaciju Srbije nastupao je na Evropskim prvenstvima 2007. i 2015. godine ali nije usepo da osvoji neku od medalja.

Uz visinu od 2.11 i veliku pokretljivost, krasio ga je odličan šut za 3 poena po čemu je bio jedan od boljih visokih igrača u Evropi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*