Sale obrati pažnju!

Zvezda igra odlično u Euroligi, Jokić dominira u Americi, a bogami i ostali naši igrači u Euroligi su na dobrim statistikama. No jedan igrač koji trenutno ne igra europska takmičenja zabilježuje odlične igre.

Stefan Jelovac koji je trenutno u Zaragozi u najjačoj ligi na Starom kontinetnu, Španskoj ACB bilježi odlične igre. Iako njegova Zaragoza muči muku u donjem delu tabele Jelovac je konstantan u formi. Kako je centarska pozicija verovatno zacementirana Jokićem i Marjanovićem, te verovatno Raduljom na krilnom centru osim Bjelice bi trebalo pojačanje. Mačvan igra toplo hladno kod Repeše, Erceg izgleda završava karijeru, tako da bi Jelovac mogao biti pravo osveženje u Srpskoj reprezentaciji.

Jelovac je nedavno dao intervju za “Sport Klub” u kojem je progovorio o moguće pozivu u repku: “Nisam razmišljao, a nisam ni očekivao ovo pitanje. Reprezentacija je ostvarila velike uspehe u proteklom periodu. Srbija ima sjajnu selekciju i vrhunskog selektora. Spreman sam, ali selektor Đorđević je taj koji odlučuje o tome koga će pozvati.”

Stefana koji je bio MVP ACB lige za mesec novembar svakako zaslužuje barem da ga Sale razmotri za poziv. A ovakav igrač bi sigurno bio od pomoći na idućem Europskom Šampionatu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*