Jokić – novi Divac ili novi košarkaški uzor

Osnova za poređenje ima mnogo – poreklo, mentalitet, pozicija, skok, meka ruka i – neverovatne asistencije. Nikolu Jokića, sada već lidera Denver Nuggetsa, i nekadašnju legendu jugoslovenske i srpske košarke Vladu Divca mnogi porede.

“On se igra košarke, od Divca nismo imali centra takvog stila,” poručio je selektor Srbije i još jedna košarkaška legenda Aleksandar Đorđević.

Divac: Jokić je bolji!

Poređenje sa legendama poput Divca gode, no Jokić je skroman i to ne želi previše komentarisati. Sa druge strane Vlade je pun hvale za mladog srpskog centra. U razgovoru sa američkim novinarem Polom Kilom, Divac nije imao dilemu:

”Jokić je bolji!”

Pomenutog novinara je zanimalo i da li je Jokić bolji u asistencijama od Divca.

”On je bolji od mene! U svemu! Samo ga gledajte…”, poručio je Divac, iako je on u NBA ligi proveo čak 16 godina, a 21-godišnjem Jokiću je ovo tek druga sezona.

Ipak, prema onome što je pokazao do sada, zaista je na dobro putu da nadmaši našeg proslavljenog košarkaša, nekadašnjeg asa Sakramenta, Lejkersa, Šarlota… To je portal BHoops pokušao da iskaže i statistički:

Kako se nekada pisalo o Divcu

U tekstu koji je Vlada Olić pisao za KOŠ magazin marta 1994. godine, on opisuje Divca kao vrlo perspektivnog centra, kojem je to do tada bila najbolja sezona, ali da je tim za koji igra – legendarni Lakersi – daleko od slavnih dana. Eto još novih sličnosti, sa tim da Denver nikada nije imao uspehe poput Lakersa i u tom smislu teret jednog mladog igrača je manji…

1 Trackback / Pingback

  1. Petorke za 2017 All Star: Ne može bez iznenađenja! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*