Hrvati i ove godine sa predstavnikom na All Staru

AP Photo/Charlie Neibergall

I dok čekamo petak, i objavu starnih petorki za All Star, koji će se ove godine održati u New Orleansu, gotovo je izvesno da će Hrvatska imati svog predstavnika na ovoj smotri.

Dario Šarić igra odlično u svojoj rookie sezoni, i trenutno je u borbi za drugo mesto iza neprikosnovenog klupskog kolege Joela Embiida koji će gotovo sigurno osvojiti titulu najboljeg rookie igrača. Jedini konkurent Šariću je play Bucksa Malcom Brogdon.

Šarić će se tako naći u početnoj petorci na utakmici dolazećih zvezda, odnosno Rising Stars Challenge, koja je na programu u petak, 17. februara.

“Šarić u proseku zabija 9,8 koševa po susretu i u mrtvoj utrci je s Brogdonom i Heildom za titulu drugog najboljeg rookieja sezone, ali nije dovoljno dobar da bi prestigao suigrača Embiida. Podigao je prosek skokova na gotovo šest po utakmici, a takođe je drugi u klasi iza svog dominantnog saigrača. Sve više koristi i šut za tri, osmi je najbolji šuter među rookiejima, a po postotku šuta je 12.,” napisali su u NBA rookie izveštaju za prošlu sedmicu.

Prošle godine na ovoj utakmici za svet su igrala još dva hrvatska reprezentativca, Bojan Bogdanović i Mario Hezonja, kao i srpski reprezentativac Nikola Jokić.

1 Trackback / Pingback

  1. Petorke za 2017 All Star: Ne može bez iznenađenja! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*