Kralj James: On je Corleone među košarkaškim trenerima

Lebron James je trostruki šampion, četvorostruki MVP regularnog dela lige, i nezvanično najbolji košarkaš današnjice, uprkos žestokoj konkurenciji koju ima u NBA.

“Nikad nisam video igrača kao što je Lebron James. Velik je, strašno brz, odlično skače i može da brani svih pet pozicija u košarci,” rekao je za njega veliki brbljavac, Charles Barkley, smatrajući Lebrona jednim od najvećih u istoriji košarkaške igre.

Ne samo u takmičarskom, već i ljudskom smislu, James je pokazao svoje veliko srce. Nedavno je pružio podršku igraču Pelicansa, Jrue Holidayu, čija supruga proživljava tešku bolest.

Sa reprezentacijom SAD-a Lebron je osvojio tri zlata (2007, 2008 i 2012), i dve bronze (2004, 2006), a kako stvari stoje mogao bi uskoro da se vrati u američki košarkaški tim, i eventualno zaigrati za reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. Razlog je novi selektor SAD-a, Gregg Popovich, po Lebronu najveći trener svih vremena. To je izjavio uoči nedavnog meča protiv Spursa, na šta je Gregg šeretski odgovorio:

“On mi se sada uvlači. Zna da mi duguje ogroman novac pa smo dogovorili da ćemo dug zaboraviti ako kaže nešto lepo o meni. Na stranu sve, on je sjajan, dosta je napredovao i danas je zaista ‘kralj’ ove igre”.

Gregg i Lebron su sarađivali u reprezentaciji, i to 2004 u Atini, kada je Popovich bio pomoćni trener, a Lebron je nako odlične rookie sezone bio na spisku ali je imao sporednu ulogu.

Lebron je trći najbolji strelac tima SAD-a, iza Carmela Anthonija i Kevina Duranta, a ukoliko nastupi na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020, tada će imati 35 godina, zrelo igrački doba i najbolje vreme za veliki i trijumfalni oproštaj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*